"Min vision är att vi tillsammans ska arbeta för en säkrare och mer miljömedveten framtid!"

Medarbetarintervju

Amanda Öhman tillträder som ny konsult hos Goodpoint. Hon kommer främst att fokusera på affärsområdet Cirkularitet & Kemi.


Hej Amanda! Roligt att du blivit en del av Goodpoint. Berätta om din nya roll?

Jag börjar som hållbarhetskonsult på Goodpoint och kommer främst att arbeta inom området Kemi & Cirkularitet. Just nu är jag involverad i flera olika intressanta projekt med fokus på att undersöka byggmaterials påverkan på inomhus- och utomhusmiljöer, och jobbar samtidigt med bedömning och utvärdering av byggvaruprodukter. Jag är väldigt glad över att få vara på plats på Goodpoint och ser fram emot att få lära mig nya saker och arbeta för att bidra till en hållbar utveckling!

 

Vad har du gjort tidigare?

Innan min start på Goodpoint studerade jag till högskoleingenjör i kemiteknik på Kungliga Tekniska Högskolan. Under utbildningen fick jag en omfattande inblick i området hållbar utveckling både på individ- och industrinivå, och utförde bland annat olika projekt för några större företag i syfte att stödja deras hållbarhetsresa. I mitt examensarbete på Miljöförvaltningen i Stockholms stad i våras undersökte jag urlakning av biocider i bygg- och anläggningsmaterial, och fick genom det en god inblick i dagens aktuella hållbarhetsfrågor. Under sommaren fortsatte jag som anställd på Miljöförvaltningen och var involverad i flera olika projekt, bland annat ett större EU-projekt.

 

Vad har du för vision?

Min vision är att vi som samhälle tillsammans ska kunna arbeta för en säkrare och mer miljömedveten framtid! Jag tycker att det är mycket viktigt att sprida kunskap, lära oss av varandra och se till att vi agerar redan nu. Jag ser fram emot att vara en del av den här resan och att få chansen att bidra till ett hållbart samhälle och en bättre värld.

 

Vilka tror du är de största hållbarhetsutmaningarna inom de närmsta åren, både för privat och offentlig sektor?

En av de absolut största utmaningarna tror jag kommer vara att se till att få alla aktörer på samma blad. Arbetssätt och prioriteringar ser olika ut inom olika verksamhetsområden, och det gäller därför att se till att skapa en gemensam och nåbar målbild.

 

Nyfiken på Goodpoint som arbetsplats?