"Min passion sedan tidiga ungdomsår har varit miljö- och hållbarhetsfrågor"

Medarbetarintervju

Jenny Persson tillträder som ny konsult hos Goodpoint. Hon kommer främst att fokusera på affärsområdet Cirkularitet & Kemi.


Hej Jenny! Kul att ha dig här, kan du berätta om din nya roll?

Jag går in i rollen som hållbarhetskonsult och börjar nu med projekt inom Kemi & cirkularitet - men kommer längre fram att arbeta brett över de olika affärsområdena. Det känns otroligt kul och spännande att vara på plats på Goodpoint, jag ser fram emot att få börja arbeta tillsammans med våra kunder och få lära känna mina trevliga och kompetenta kollegor bättre!

 

Vad har du gjort tidigare?

Jag kommer närmast från affärsområdet Hus & renovering på Miljömärkning Sverige AB (Svanen) där jag haft en tjänst som rådgivare. Innan dess har jag arbetat på Byggvarubedömningen där jag både arbetat med handläggning av miljöbedömningar och med utveckling och samordning av Byggvarubedömningens kriterier gällande kemiskt innehåll och livscykelaspekter. Tidigare i mitt yrkesliv har jag bland annat arbetat inom finans- och managementkonsultbranschen som VD- och styrelseassistent.

 

Vad har du för vision?

Min passion sedan tidiga ungdomsår har varit miljö- och hållbarhetsfrågor och nu har jag äntligen fått möjlighet att ägna mitt yrkesliv åt det. Jag ser fram emot att få ta nya steg i min utveckling på Goodpoint och hoppas kunna lära mig mer från otroligt kompetenta kollegor, men även kunna bidra utifrån min tidigare arbetslivserfarenhet. Hållbarhetsfrågor är inte längre enbart något för enstaka företag och organisationer att ägna sig åt utan något för alla organisationer och på alla nivåer, både inom offentlig och privat sektor.

 

Vilka tror du är de största hållbarhetsutmaningarna inom de närmsta åren, både för privat och offentlig sektor?

De olika krav och lagstiftningar som redan har eller kommer att implementeras framöver och som berör ett stort antal företag och organisationer. I och med att utvecklingen inom området går framåt ställs också fler och högre krav. Jag ser fram emot att få vara en del av den utvecklingen!

Nyfiken på Goodpoint som arbetsplats?