"Inkludering är nödvändigt för ett rättvist hållbarhetsarbete!"

Medarbetarintervju

Matilda Kalström tillträder som ny konsult hos Goodpoint. Hon kommer främst att fokusera på Schyssta villkor.


Välkommen till oss, berätta om din nya roll?
Tack! Det är så kul att vara på plats och ha börjat min nya roll som hållbarhetskonsult inom schyssta villkor och mänskliga rättigheter! Så här i början är det mycket att läsa in sig på olika projekt jag blivit delaktig i som innefattar allt från revisioner, riskanalyser och metodstöd. Allt med fokus på hållbarhet och mänskliga rättigheter, vilket är jättespännande!

 

Vad har du gjort tidigare?
Närmast kommer jag från en roll som säljare, men innan dess har jag en kandidatexamen i mänskliga rättigheter och masterexamen i kulturgeografi med inriktning på hållbar utveckling. Jag har även gjort en längre utlandspraktik i Indien där jag arbeta på en organisation som har fokus på hållbart jordbruk och kvinnliga bönders rättigheter. Det ska bli otroligt spännande att sammanföra mina teoretiska kunskaper och erfarenheter med arbetet här på Goodpoint!

 

Vad har du för vision?
Ett inkluderande hållbarhetsarbete! För att det ska bli verklighet krävs det att det tillförs ett rättighetsperspektiv till hållbarhetsarbetet som sker i alla delar av samhället. Att hållbarhetsresan är inkluderande och tillgänglig för alla tror jag kommer vara avgörande för hur bra vi lyckas.

 

Vilka tror du är de största hållbarhetsutmaningarna inom de närmsta åren, både för privat och offentlig sektor?
Jag tror att både privat och offentlig sektor står inför utmaningar när det gäller inkludering och delaktighet i hållbarhetsarbetet. Att få med alla – individer, företag, politiker- och skapa rum för att mötas och lyssna till olika röster är och kommer vara en stor utmaning men det är också här möjligheterna finns!

 

Nyfiken på Goodpoint som arbetsplats?