Goodpoint blir miljökonsult åt skånska sjukhus

  • Publicerad 2020-04-06

Goodpoint blir Miljösamordnare för sjukvårdens lokaler i Region Skåne. Fotograf: EMIL LANGVAD / Region Skåne

Så hållbara produkter som möjligt, i en så hälsosam miljö som möjligt. Det har Goodpoint fått i uppdrag att hjälpa Regionfastigheter i Skåne med.

Goodpoint är en av vinnarna av ramavtalet för Miljökonsulttjänster gällande arbete med miljöinventering och materialinventering i byggprojekt åt Regionfastigheter i Skåne. Start sker i höst och Anna Pettersson på vårt Skånekontor blir en av konsulterna som arbetar i uppdraget.
- Det kommer framför allt att handla om att säkra vårdmiljöer. Ett sjukhus behöver exempelvis lättstädade ytor och då ska vi hjälpa till att säkra så att sådant som golv eller material på undersökningsbristsar innehåller godkända, icke miljöskadliga ämnen, förklarar hon.

Miljösamordnare för bygguppdrag

Anna Persson är specialist inom kemi och miljö på Goodpoint. Redan idag jobbar hon till stor del för Byggvarubedömningen, där hon miljösäkrar byggmaterial. För uppdraget i Regionfastigheter kommer hon och att vidareutbilda sig till certifierad miljöbyggnadssamordnare. Det kommer många fler kunder ha nytta av, menar hon.
- Som miljöbyggnadssamordnare ser man till att miljöbyggnadsprojekt samordnas på ett effektivt och kvalitetssäkert sätt, från tidigt projekteringsskede till första återrapporteringen. Det handlar om att veta hur man gör hälsosamma och hållbara val, helt enkelt.

Råd vid byggen?

Kontaktperson

Anna Persson
Anna Persson

Senoir konsult, Lund

+46 46-16 03 84

Maila mig