"Förebyggande kemikaliekontroll kommer bli viktigt för en hållbar utveckling"

Medarbetarintervju

Malicka Persson-Laurossi tillträder som ny konsult hos Goodpoint. Hon kommer främst att fokusera på Kemi och cirkularitet.


Hej Malicka! Roligt att ha dig på plats hos oss! Berätta om din nya roll?
Jag går in i rollen som hållbarhetskonsult inom affärsområdet kemi och cirkularitet. Fokus just nu är att bekanta mig med nya projekt. Inledningsvis ska jag framför allt jobba med att utvärdera bedömningar av kemiskt innehåll och livscykelkriterier i byggvaruprodukter. Det känns otroligt kul att vara på plats och kunna stötta kunder i deras hållbarhetsmål tillsammans med resten av teamet här på Goodpoint!

 

Vad har du gjort tidigare?
Jag kommer i stort sett direkt från Stockholms universitet där jag fick med mig en kandidat i miljövetenskap mot kemi och en master i miljövetenskap mot miljökemi och miljötoxikologi. I bagaget har jag även 8 års erfarenhet inom kundservice. Det ska framför allt bli jättespännande att få förankra och utveckla min teoretiska kunskap inom problematiken bakom användning av kemikalier och lagstiftning, samt få lära mig hur det på bästa sätt appliceras i praktik.

 

Vad har du för vision?
Jag sökte mig till Goodpoint för att kunna bidra till hållbarhetsresan som Sverige har påbörjat!

Som ny på hållbarhetsmarknaden ser jag framemot att spetsa min kunskap och få erfarenhet inom cirkularitet och kemiområdet. Min strategi är att ta del av mina nya kollegors gedigna erfarenhet och kompetens då jag på sikt har som mål att kunna hjälpa kunden under flera delar av deras hållbarhetsresa!

 

Vilka tror du är de största hållbarhetsutmaningarna inom de närmsta åren, både för privat och offentlig sektor?
En stor utmaning inom hållbar utveckling tror jag ligger inom den globala handeln med kemikalier och varor som leder till att farliga ämnen sprids. Förebyggande kemikaliekontroll och fortsatt internationellt samarbete kommer bli viktigt för en hållbar utveckling.

 

Nyfiken på Goodpoint som arbetsplats?