SEMINARIESERIE

Resan mot cirkularitet

  • Online
  • Event 3: 26 maj kl 08.30–10.00

Omställningen till en cirkulär framtid har redan börjat. Men för att klara målen i Parisavtalet behöver fler ställa om. Fler företag och organisationer behöver ta ställning för hur de i sin tjänsteutveckling bidrar till att material återcirkuleras. Goodpoint har under de senaste åren gjort många uppdrag relaterade till cirkularitet och Sveriges planer för cirkulär ekonomi samt Agenda 2030. Vi vill dela med oss av vår kunskap under dessa seminarier.

Event 3:

Framgångsfaktorer i den cirkulära omställningen (anmälan stängd)

 

Att ställa om till en cirkulär ekonomi kan medföra en del utmaningar, men det kan också skapa nya möjligheter så som ökad resurseffektivitet, sysselsättning, tillväxt och konkurrenskraft, samt minskad klimatpåverkan.

I detta seminarium kommer representanter från Tarkett och Ikea berätta om några av deras cirkulära projekt utifrån ett nationellt och internationellt perspektiv, med fokus på både framgångsfaktorer och utmaningar. Frukostseminariet gästas även av Cradlenet som kommer belysa hinder och möjligheter som presenterats i deras senaste rapport Circular Economy Outlook Report 2021, samt ge en nulägesbild av Sveriges cirkulära omställning.

Vill du få tips om hur din verksamhet kan lyckas i den cirkulära omställningen? Passa på att anmäla dig till detta frukostseminarium!

Gäster:
Elin Bergman, Cradlenet
Daniel Haltia, Ingka Ikea Group
Dag Duberg, Tarkett

Tid

26 maj, kl 08.30–10.00

Plats

Online (Zoom)

Pris

Gratis

Förkunskaper

Inga

Kontaktpersoner

Anna Ouchterlony
Gabriella Silfwerbrand
Gabriella Silfwerbrand