Utmaningarna i er GRI-redovisning

I denna halvdagsworkshop utgår vi från era egna praktiska frågeställningar som uppstår i arbetet med er hållbarhetsredovisning enligt GRI. Du får stöd både i arbetet med GRI G4 och GRI Standards.

Pris: 3.500 kr per deltagare exklusive moms (frukost ingår).

Under workshopen deltar alla genom att på ett lösningsfokuserat sätt dela med sig och diskutera sina utmaningar och erfarenheter för att finna lösningar på deltagarnas frågeställningar.

Har du stött på utmaningar i arbete med att identifiera topics och disclosures? Behöver du definiera egna disclosures? Är du osäker på hur du ska applicera principerna för hållbarhetsredovisning? Då är denna workshop till för dig!

Det kan vara utmanande att omsätta alla kraven i GRI i det praktiska arbetet med att ta fram en hållbarhetsredovisning. I teorin är det tydligt och klart vad som krävs men i praktiken kan det innebära utmaningar. Denna workshop är ett tillfälle att lyfta specifika frågor och få tips och inspel från Goodpoints erfarna konsulter inom hållbarhetsredovisning. Det kommer även finnas utrymme för att utbyta idéer och best practice mellan deltagarna. Inför workshopen ombeds alla deltagare komma in med sina specifika frågor så att workshopen kan anpassas till deltagarna specifika behov.

Målgrupp
Kommunikations-, ekonomi- och redovisningsansvariga inom organisationer som har ansvar för att göra en hållbarhetsredovisning.

Mål
Att hjälpa deltagarna att komma vidare med sina problem och frågeställningar inom hållbarhetsredovisning. När du går från workshopen ska du ha ny inspiration och uppslag till lösningar för just dina utmaningar.

Förkunskaper
Kunskap om GRI G4 eller GRI Standards.

Agenda
08.00 - Frukost.
08.30 - Introduktion. Presentation av deltagare samt dagens frågeställningar. 09.00 - Genomgång av frågeställningarna samt redovisning av kraven från GRI och hur de kan omsättas i lösningar. Vid behov delas gruppen upp utifrån aktuella frågeställningar.
11.30 - Sammanfattning av lösningar.

Obs! Endast begränsat antal deltagare för att för att kunna behandla samtliga deltagares frågeställning/ar.

 

Kursledare
Daniel Granberg
Daniel Granberg

Daniel har en examen i företagsekonomi från Uppsala universitet som är inriktad mot hållbart företagande, CSR och miljö. Han har erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsredovisning enligt GRI både som anställd och som konsult. I sin roll på Goodpoint arbetar han med rådgivning och genomförande kring hela redovisningsprocessen och hållbara affärsstrategier, däribland väsentlighetsanalyser, framtagande och uppföljning av mål och nyckeltal samt textproduktion.

 

Christine_liten
Christine von Sydow

Christine har arbetat med kommunikation i 18 år, ofta i ledande roller och med fokus på hållbar utveckling. Exempel på tidigare arbetsplatser är FRII och Sida, där hon var generalsekreterare respektive informationschef. Som konsult på Goodpoint hjälper hon företag och organisationer med att integrera hållbarhet i strategi och verksamhet samt att engagera medarbetare och andra intressenter i arbetet. Hon har särskild erfarenhet av Agenda 2030 med de globala målen för hållbar utveckling. Christine leder även produktionen av års- och hållbarhetsredovisningar.

Detaljer

Eventtyp
Workshop
Kursdatum
31 januari 2018
Kursplats
Konferenscenter 7A, Norrtullsgatan 6
Ort
Stockholm
Starttid
08.30 (Frukost står uppdukad från 08.00)
Sluttid
12.00
Kurslängd
Sista anmälningsdatum
24 januari 2018
Målgrupp
Max antal deltagare
Frågor? Kontakta mig.
Daniel Granberg
Daniel Granberg

Anmälningsformulär

Övrig information (t.ex. särskild kost)

Utbildning & event

Till eventarkivet »