Bengt ISO

Goodpoint utbildar till ett mer hållbart samhälle

Publicerad den 2015-08-06

Goodpoint upplever just nu en ökad efterfrågan på företagsanpassade utbildningar. Utbildningsansvarig Jannike Ludvigsson berättar hur upplägget ser ut.

Många företag väljer idag att ta in externa föreläsare för att utbilda inom olika teman. Goodpoint erbjuder ett antal utbildningar, som anpassas efter kundens verksamhet och behov. Mest efterfrågad är den grundläggande miljö- och hållbarhetsutbildningen. Här får deltagarna en grundläggande och tydlig förståelse för vilka utmaningar vi står inför och vilka lösningar det finns för att komma tillrätta med problemen.

Utbildningarna är upplagda i olika block där deltagarna aktivt deltar och får ta del av varandras kunskaper och erfarenheter, såväl som av vår expertkunskap. Vi utgår från hur individens förkunskaper relaterar till kunskapsmålen och utformar utbildningen utifrån detta berättar Jannike.

Ett urval av utbildningar som Goodpoint erbjuder är bland annat:

Nu väntar en fullspäckad höst och Goodpoints konsulter har laddat om batterierna efter semestern.

2020-01-29

Vässa din hållbarhetskompetens med GRI Standards ”Intiutivt och självklart. Men också med dolda fallgropar som vi lärt oss parera.” Så säger de som genomfört Goodpoints certifierade utbildning i hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards. Kursledaren Daniel Granberg tipsar om ett oumbärligt verktyg för alla hållbarhetsintresserade.

2020-01-29

Så parerar du klimatarbetets biverkningar Effektglappet är gapet mellan det vi vet att vi ska göra – och det vi verkligen gör. Och det saboterar ert klimatarbete. Tricket är att skaffa sig koll. På helhetseffekten och på känslorna som styr oss. Det säger Klimatpsykologen Kata Nylén.

2019-12-18

Megatrender och historia när Goodpoint föreläste på Träskyddsdagarna Visste du att växthuseffekten började diskuteras redan på 1930-talet?Eller att miljöopinionen fick en jätteskjuts av Rachel Carsons bok Tyst Vår på 1960-talet? På uppdrag av Träskyddsföreningen gjorde Goodpoint i början av november en historisk odyssé över hållbarhetsområdets historia och megatrender.

2019-11-25

Fem tips för schysstare affärer Vill ni stärka er sociala hållbarhet? Här är tipsen som ger er rivstart i arbetet med mänskliga rättigheter i leverantörskedjan.

2019-10-23

Vi hjälper er på hållbarhetsresan Oavsett var ni befinner er på hållbarhetsresan hjälper vi er att navigera rätt.

2019-06-27

Vi söker nya konsulter Är du en fena på hållbarhetskommunikation, verksamhetsutveckling eller kemifrågor?

2019-04-03

"Perfekt läge att få arbeta med utmanande projekt" Intervju med nyanställda konsulten Malin Hansson Reuter.

2018-04-30

Ja till förbud mot farliga ämnen i kläder och skor Goodpoints konsult var med och drev igenom förslaget som nu röstats igenom av EU:s medlemsländer.

2018-04-29

Kommuner oeniga om konstgräs Hur dåligt är egentligen konstgräs för hälsa och miljö?

2018-04-25

Vi söker nya konsulter Vi behöver förstärkning till vårt duktiga kemi- och miljöteam. Läs mer och ansök här!