GRI Partner

Vässa din hållbarhetskompetens med GRI Standards

Publicerad den 2020-01-29

”Intiutivt och självklart. Men också med dolda fallgropar som vi lärt oss parera.” Så säger de som genomfört Goodpoints certifierade utbildning i hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards. Kursledaren Daniel Granberg tipsar om ett oumbärligt verktyg för alla hållbarhetsintresserade.

Global Reporting Standard, GRI, är en internationellt erkänd modell för att lägga upp innehåll och principer i en hållbarhetsredovisning. GRI ger organisationer tydliga verktyg att arbeta med och ökar den allt viktigare transparensen i hållbarhetsarbetet. Goodpoint är en av Sveriges certifierade utbildare i GRI-standarden.

- Idag är det oumbärligt för hållbarhetschefer, hållbarhetsansvariga och kommunikatörer eller journalister att framför allt förstå men ofta även rapportera enligt GRI. Även ekonomer och investerare kan få stor nytta av att bättre förstå hållbarhetsinformation i års- och hållbarhetsredovisningarna, säger Daniel Granberg, konsult på Goodpoint och kursledare vid GRI Standards-utbildningen.

 

Vilka lärdomar tar kursdeltagarna med sig hem?

- Vi lägger mycket tid och energi på väsentlighetsbegreppet och vad det innebär. Företag och organisationer tolkar och tillämpar väsentlighet på olika sätt. Det finns ett behov av gemensamma riktlinjer att hålla sig till. Självklart tar de också med sig alla de viktigaste grunderna i hållbarhetsredovisning enligt GRI och hur de ska orientera sig i GRI Standarden på ett så effektivt sätt som möjligt.

 

Vilken brukar vara kursdeltagares största AHA-upplevelse?

- Att hållbarhetsredovisningen och GRI:s principer för hållbarhetsredovisning på många sätt är ganska självklara och intuitiva. Trots detta går det ofta upp för deltagarna att principerna inte alltid är lika lätta att tillämpa i praktiken. Där finns utmaningar och fällor, under produktionen, under redovisningen och i läsning och förståelse av hållbarhetsredovisningen.

 

Goodpoint är certifierade utbildare i GRI Standards, vad betyder det?

- Det innebär att vi som ger utbildningen har dokumenterat goda kunskaper i GRI-Standards och att allt vårt utbildningsmaterial har godkänts av GRI:s sekretariat i Amsterdam. Alla deltagare som slutför utbildningen får ett certifikat utfärdat av GRI som bevis på sina nya kunskaper.

 

TIPS. Missa inte Goodpoints kurs i GRI Standards

 

2020-01-29

Vässa din hållbarhetskompetens med GRI Standards ”Intiutivt och självklart. Men också med dolda fallgropar som vi lärt oss parera.” Så säger de som genomfört Goodpoints certifierade utbildning i hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards. Kursledaren Daniel Granberg tipsar om ett oumbärligt verktyg för alla hållbarhetsintresserade.

2020-01-29

Så parerar du klimatarbetets biverkningar Effektglappet är gapet mellan det vi vet att vi ska göra – och det vi verkligen gör. Och det saboterar ert klimatarbete. Tricket är att skaffa sig koll. På helhetseffekten och på känslorna som styr oss. Det säger Klimatpsykologen Kata Nylén.

2019-12-18

Megatrender och historia när Goodpoint föreläste på Träskyddsdagarna Visste du att växthuseffekten började diskuteras redan på 1930-talet?Eller att miljöopinionen fick en jätteskjuts av Rachel Carsons bok Tyst Vår på 1960-talet? På uppdrag av Träskyddsföreningen gjorde Goodpoint i början av november en historisk odyssé över hållbarhetsområdets historia och megatrender.

2019-11-25

Fem tips för schysstare affärer Vill ni stärka er sociala hållbarhet? Här är tipsen som ger er rivstart i arbetet med mänskliga rättigheter i leverantörskedjan.

2019-10-23

Vi hjälper er på hållbarhetsresan Oavsett var ni befinner er på hållbarhetsresan hjälper vi er att navigera rätt.

2019-06-27

Vi söker nya konsulter Är du en fena på hållbarhetskommunikation, verksamhetsutveckling eller kemifrågor?

2019-04-03

"Perfekt läge att få arbeta med utmanande projekt" Intervju med nyanställda konsulten Malin Hansson Reuter.

2018-04-30

Ja till förbud mot farliga ämnen i kläder och skor Goodpoints konsult var med och drev igenom förslaget som nu röstats igenom av EU:s medlemsländer.

2018-04-29

Kommuner oeniga om konstgräs Hur dåligt är egentligen konstgräs för hälsa och miljö?

2018-04-25

Vi söker nya konsulter Vi behöver förstärkning till vårt duktiga kemi- och miljöteam. Läs mer och ansök här!