Moln

Världsmiljödagen den 5:e Juni

Publicerad den 2016-06-03

Goodpoint vill göra er uppmärksamma på att nu på söndag firas Världsmiljödagen över hela planeten.

Den 5:e juni varje år infaller Världsmiljödagen (World Environment Day). Världsmiljödagen är en av FN:s temadagar och instiftades efter världssamfundets miljövårdskonferens som hölls i Stockholm 1972. Dagen organiseras av FN-organet UNEP (United Nations Environment Programme) som ansvarar för Förenta Nationernas miljöarbete. I år är temat för dagen Go wild for life, vars syfte är att uppmärksamma den ökade handeln med vilda djur och växter. Årets utsedda värdland är Angola.

I Sverige firas världsmiljödagen runtom i landet, bl.a. i Eskilstuna där kommunen planerar ett stort event på Fristadstorget (läs mer här) och i Göteborgsområdet med en stor familjefest i Stadsparken i Mölndal (mer information här).

Hur kommer du fira Världsmiljödagen?

För mer information om världsmiljödagen och årets tema besök http://www.wed2016.com/

2020-01-29

Vässa din hållbarhetskompetens med GRI Standards ”Intiutivt och självklart. Men också med dolda fallgropar som vi lärt oss parera.” Så säger de som genomfört Goodpoints certifierade utbildning i hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards. Kursledaren Daniel Granberg tipsar om ett oumbärligt verktyg för alla hållbarhetsintresserade.

2020-01-29

Så parerar du klimatarbetets biverkningar Effektglappet är gapet mellan det vi vet att vi ska göra – och det vi verkligen gör. Och det saboterar ert klimatarbete. Tricket är att skaffa sig koll. På helhetseffekten och på känslorna som styr oss. Det säger Klimatpsykologen Kata Nylén.

2019-12-18

Megatrender och historia när Goodpoint föreläste på Träskyddsdagarna Visste du att växthuseffekten började diskuteras redan på 1930-talet?Eller att miljöopinionen fick en jätteskjuts av Rachel Carsons bok Tyst Vår på 1960-talet? På uppdrag av Träskyddsföreningen gjorde Goodpoint i början av november en historisk odyssé över hållbarhetsområdets historia och megatrender.

2019-11-25

Fem tips för schysstare affärer Vill ni stärka er sociala hållbarhet? Här är tipsen som ger er rivstart i arbetet med mänskliga rättigheter i leverantörskedjan.

2019-10-23

Vi hjälper er på hållbarhetsresan Oavsett var ni befinner er på hållbarhetsresan hjälper vi er att navigera rätt.

2019-06-27

Vi söker nya konsulter Är du en fena på hållbarhetskommunikation, verksamhetsutveckling eller kemifrågor?

2019-04-03

"Perfekt läge att få arbeta med utmanande projekt" Intervju med nyanställda konsulten Malin Hansson Reuter.

2018-04-30

Ja till förbud mot farliga ämnen i kläder och skor Goodpoints konsult var med och drev igenom förslaget som nu röstats igenom av EU:s medlemsländer.

2018-04-29

Kommuner oeniga om konstgräs Hur dåligt är egentligen konstgräs för hälsa och miljö?

2018-04-25

Vi söker nya konsulter Vi behöver förstärkning till vårt duktiga kemi- och miljöteam. Läs mer och ansök här!