Mobelfakta

Uppdaterade sociala krav i märkningen Möbelfakta

Publicerad den 2015-01-21

Goodpoint har hjälpt Trä- och möbelföretagen att uppdatera kraven på socialt ansvar i märkningen Möbelfakta.

Den 1 januari 2015 trädde Möbelfaktas nya krav inom socialt ansvar i kraft. Sara Gripstrand från Goodpoint har bidragit till revideringen av kraven, som bland annat innebär ökat fokus på systematik och arbetssätt avseende socialt ansvar. Riskanalys, leverantörsutvärdering och uppföljning utifrån de sociala kraven är nu en förutsättning för att få märka en möbel med Möbelfakta.  Möbelföretagen erbjuds hjälp och stöd i arbetet, bland annat i form av en guide och mallar för kravställan, leverantörsutvärdering och uppföljning.

”Goodpoint har varit till stor hjälp i vårt arbete att utveckla våra sociala krav och därmed befästa Möbelfakta som den mest kompletta möbelmärkningen. Sara Gripstrand har stöttat oss med sin erfarenhet i utformningen av kravspecifikationen och säkerställt att kraven är skarpa och relevanta.”

Robin Ljungar, Miljö- och hållbarhetschef TMF

 

För mer information se http://www.mobelfakta.se/

2020-01-29

Vässa din hållbarhetskompetens med GRI Standards ”Intiutivt och självklart. Men också med dolda fallgropar som vi lärt oss parera.” Så säger de som genomfört Goodpoints certifierade utbildning i hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards. Kursledaren Daniel Granberg tipsar om ett oumbärligt verktyg för alla hållbarhetsintresserade.

2020-01-29

Så parerar du klimatarbetets biverkningar Effektglappet är gapet mellan det vi vet att vi ska göra – och det vi verkligen gör. Och det saboterar ert klimatarbete. Tricket är att skaffa sig koll. På helhetseffekten och på känslorna som styr oss. Det säger Klimatpsykologen Kata Nylén.

2019-12-18

Megatrender och historia när Goodpoint föreläste på Träskyddsdagarna Visste du att växthuseffekten började diskuteras redan på 1930-talet?Eller att miljöopinionen fick en jätteskjuts av Rachel Carsons bok Tyst Vår på 1960-talet? På uppdrag av Träskyddsföreningen gjorde Goodpoint i början av november en historisk odyssé över hållbarhetsområdets historia och megatrender.

2019-11-25

Fem tips för schysstare affärer Vill ni stärka er sociala hållbarhet? Här är tipsen som ger er rivstart i arbetet med mänskliga rättigheter i leverantörskedjan.

2019-10-23

Vi hjälper er på hållbarhetsresan Oavsett var ni befinner er på hållbarhetsresan hjälper vi er att navigera rätt.

2019-06-27

Vi söker nya konsulter Är du en fena på hållbarhetskommunikation, verksamhetsutveckling eller kemifrågor?

2019-04-03

"Perfekt läge att få arbeta med utmanande projekt" Intervju med nyanställda konsulten Malin Hansson Reuter.

2018-04-30

Ja till förbud mot farliga ämnen i kläder och skor Goodpoints konsult var med och drev igenom förslaget som nu röstats igenom av EU:s medlemsländer.

2018-04-29

Kommuner oeniga om konstgräs Hur dåligt är egentligen konstgräs för hälsa och miljö?

2018-04-25

Vi söker nya konsulter Vi behöver förstärkning till vårt duktiga kemi- och miljöteam. Läs mer och ansök här!