Sociala revisioner

Ökad efterfrågan på sociala revisioner i Sverige

Publicerad den 2017-10-30

Under hösten genomför Goodpoints konsulter ett flertal revisioner hos svenska entreprenörer inom bygg- och anläggningsbranschen. Revisionerna är kopplade till de sociala kontraktskrav som Goodpoints kunder har på entreprenörerna.

Svenska företag och organisationer har länge fokuserat på att säkra sina sociala kontraktskrav hos leverantörer som är baserade utanför Sverige. Det håller nu på att ändras, enligt Goodpoints hållbarhetsspecialist Jannike Ludvigsson.
– Vi ser en ökad efterfrågan på att göra inhemska revisioner inom social hållbarhet för att säkra hållbara leverantörskedjor och sociala kontraktskrav, säger hon.

Inom bygg- och anläggningsbranschen är leverantörskedjorna ofta långa. Att få en tydlig överblick över hela leverantörskedjan kan därför vara svårt, även om alla underleverantörer befinner sig hemma i Sverige. En revision är då en bra metod för att säkra de sociala kontraktskraven.

Jannike Ludvigsson har under hösten genomfört flera revisioner på plats hos entreprenörer över hela landet. Ett både spännande och givande uppdrag, tycker hon. 
– Det roligaste är att vi ser att vi gör skillnad och att frågorna lyfts ner i projekten och inte hålls kvar på en övergripande nivå. Bygg- och anläggningsbranschen är en spännande bransch. Och inte minst: Att vara ute på fältet och se hur våra vägar och järnvägar byggs är häftigt och en stor kontrast mot att sitta framför datorn på kontoret. 

Läs mer om hur din organisation kan arbeta med revisioner och förbättringsarbete här eller kontakta Jannike Ludvigsson direkt: jannike.ludvigsson@goodpoint.se, 08-789 04 23.

2018-01-16

Nytt uppdrag inom bygg och anläggning Goodpoint har vunnit ett nytt avrop för Trafikverket gällande kvalitetsmiljömålet Giftfri miljö.

2017-12-19

Vi firar klappfri jul i år Julklappspengarna går istället till UNHCR och Stockholms Stadsmission

2017-10-30

Ökad efterfrågan på sociala revisioner Den senaste tiden har vi genomfört ett flertal inhemska revisioner inom bygg- och anläggningsbranschen.

2017-10-02

Vi kartlägger kemikalier i papper och kartong Regeringen har inlett en stor satsning på kemikalieanalys. Vi utför ett av uppdragen.

2017-09-26

Inspektion av CLP-märkningar i höst Kemikalieinspektionen följer nu upp lagändringen som trädde i kraft den 1 juni.

2017-06-21

"Hållbarhet är en kvalitetsstämpel" Vi tog en pratstund med vår kund Emma Unevik, VD för Stockholms Städsystem.

2017-06-20

Medarbetarintervju: Helén Klint En av våra nyanställda konsulter berättar om sin arbetsroll och hur hon ser på hållbarhet.

2017-06-13

Nya CLP-märkningen nu obligatorisk Alla kemiska produkter på marknaden omfattas av de nya kraven.

2017-05-15

Företag och mänskliga rättigheter Hur kan företag arbeta för att uppfylla dagens höga krav avseende mänskliga rättigheter?

2017-03-03

Vikten av en sund kemikaliehantering Patrik Friberg från EcoOnline berättar varför det är så viktigt för arbetsgivare att ha koll på sina kemikalier.