Risk Christian

Hur kan organisationer arbeta med risker kopplat till hållbarhet?

Publicerad den 2015-09-03

Nästan allt inom hållbarhetsområdet är på ett eller annat sätt relaterat till osäkerhet och risk. Genom att arbeta aktivt med sina risker tar man tillvara på möjligheten att jobba proaktivt med – och att profilera sig inom – hållbarhet.

Goodpoint arrangerade ännu ett populärt frukostseminarium med ledning av Christian Lannerberth, Goodpoints riskspecialist. 25 personer kom för att lyssna på Christian, när han berättade om hur hållbarhetsarbetet kan göras mer effektivt med systematisk riskhantering. Frukostseminariet hade god uppslutning med ungefär lika många deltagare från både privat och offentlig sektor. Deltagarna fick lära sig mer om kopplingen mellan hållbarhet och risk och hur man kan nå bättre resultat i  sitt hållbarhetsarbete genom att införa ett metodiskt arbetssätt och ramverk för riskhantering.

Christian gick också igenom grunderna i systematisk riskhantering enligt ISO-standarden ISO 31000 och delade med sig av tips och råd om hur man implementerar, utvecklar och utnyttjar ett riskbaserat tankesätt i sin organisation.

Missade du frukostseminariet men vill ändå veta mer om riskhantering och hur det kan användas i hållbarhetsarbetet? Du är alltid välkommen att höra av dig direkt till Christian Lannerberth på 08 789 04 32 för mer information eller för att boka in ett möte.

 

 

 

2020-01-29

Vässa din hållbarhetskompetens med GRI Standards ”Intiutivt och självklart. Men också med dolda fallgropar som vi lärt oss parera.” Så säger de som genomfört Goodpoints certifierade utbildning i hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards. Kursledaren Daniel Granberg tipsar om ett oumbärligt verktyg för alla hållbarhetsintresserade.

2020-01-29

Så parerar du klimatarbetets biverkningar Effektglappet är gapet mellan det vi vet att vi ska göra – och det vi verkligen gör. Och det saboterar ert klimatarbete. Tricket är att skaffa sig koll. På helhetseffekten och på känslorna som styr oss. Det säger Klimatpsykologen Kata Nylén.

2019-12-18

Megatrender och historia när Goodpoint föreläste på Träskyddsdagarna Visste du att växthuseffekten började diskuteras redan på 1930-talet?Eller att miljöopinionen fick en jätteskjuts av Rachel Carsons bok Tyst Vår på 1960-talet? På uppdrag av Träskyddsföreningen gjorde Goodpoint i början av november en historisk odyssé över hållbarhetsområdets historia och megatrender.

2019-11-25

Fem tips för schysstare affärer Vill ni stärka er sociala hållbarhet? Här är tipsen som ger er rivstart i arbetet med mänskliga rättigheter i leverantörskedjan.

2019-10-23

Vi hjälper er på hållbarhetsresan Oavsett var ni befinner er på hållbarhetsresan hjälper vi er att navigera rätt.

2019-06-27

Vi söker nya konsulter Är du en fena på hållbarhetskommunikation, verksamhetsutveckling eller kemifrågor?

2019-04-03

"Perfekt läge att få arbeta med utmanande projekt" Intervju med nyanställda konsulten Malin Hansson Reuter.

2018-04-30

Ja till förbud mot farliga ämnen i kläder och skor Goodpoints konsult var med och drev igenom förslaget som nu röstats igenom av EU:s medlemsländer.

2018-04-29

Kommuner oeniga om konstgräs Hur dåligt är egentligen konstgräs för hälsa och miljö?

2018-04-25

Vi söker nya konsulter Vi behöver förstärkning till vårt duktiga kemi- och miljöteam. Läs mer och ansök här!