Kajsa G4

Så mycket bättre - med G4

Publicerad den 2013-11-05

Hållbarhetsredovisning är verkligen på väg att bli normen för stora företag världen över. Ca 95% av världens 250 största företag producerar nu en hållbarhetsredovisning och 80% av dessa väljer att använda GRIs riktlinjer.

Genom att ännu tydligare betona väsentlighet som utgångspunkt för redovisningen, uppmuntrar GRIs nya riktlinjer G4 organisationer att fokusera på den ekonomiska-, miljömässiga- och sociala påverkan från verksamheten som verkligen har betydelse.

Det handlar om väsentlig påverkan och inte all påverkan. Organisationen ska fokusera på de frågor/områden som:
- är väsentliga för affären och för nyckelintressenterna, och
- är verkligt kritiska för att nå organisationens mål och för att hantera dess påverkan på samhället.

Vi tror och hoppas att detta kommer att leda till mer strategiska och fokuserade redovisningar som kan bli ett mer användarvänligt verktyg för organisationen att arbeta med internt och samtidigt vara mer lättillgängliga och intressanta för intressenterna.

Goodpoint hjälper för närvarande flera organisationer och företag att upprätta hållbarhetsredovisningar enligt GRI G4 och utför i samarbete med Grant Thornton en extern granskning av ett statligt bolag som redovisar enligt GRI G4.

Veta mer?
10 februari kan du gå vår utbildning, Fokusera mera - med GRI G4, en problembaserad utbildning med syfte att rusta dig för att hållbarhetsredovisa enligt GRI G4. Läs mer om utbildningen här >>

2020-01-29

Vässa din hållbarhetskompetens med GRI Standards ”Intiutivt och självklart. Men också med dolda fallgropar som vi lärt oss parera.” Så säger de som genomfört Goodpoints certifierade utbildning i hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards. Kursledaren Daniel Granberg tipsar om ett oumbärligt verktyg för alla hållbarhetsintresserade.

2020-01-29

Så parerar du klimatarbetets biverkningar Effektglappet är gapet mellan det vi vet att vi ska göra – och det vi verkligen gör. Och det saboterar ert klimatarbete. Tricket är att skaffa sig koll. På helhetseffekten och på känslorna som styr oss. Det säger Klimatpsykologen Kata Nylén.

2019-12-18

Megatrender och historia när Goodpoint föreläste på Träskyddsdagarna Visste du att växthuseffekten började diskuteras redan på 1930-talet?Eller att miljöopinionen fick en jätteskjuts av Rachel Carsons bok Tyst Vår på 1960-talet? På uppdrag av Träskyddsföreningen gjorde Goodpoint i början av november en historisk odyssé över hållbarhetsområdets historia och megatrender.

2019-11-25

Fem tips för schysstare affärer Vill ni stärka er sociala hållbarhet? Här är tipsen som ger er rivstart i arbetet med mänskliga rättigheter i leverantörskedjan.

2019-10-23

Vi hjälper er på hållbarhetsresan Oavsett var ni befinner er på hållbarhetsresan hjälper vi er att navigera rätt.

2019-06-27

Vi söker nya konsulter Är du en fena på hållbarhetskommunikation, verksamhetsutveckling eller kemifrågor?

2019-04-03

"Perfekt läge att få arbeta med utmanande projekt" Intervju med nyanställda konsulten Malin Hansson Reuter.

2018-04-30

Ja till förbud mot farliga ämnen i kläder och skor Goodpoints konsult var med och drev igenom förslaget som nu röstats igenom av EU:s medlemsländer.

2018-04-29

Kommuner oeniga om konstgräs Hur dåligt är egentligen konstgräs för hälsa och miljö?

2018-04-25

Vi söker nya konsulter Vi behöver förstärkning till vårt duktiga kemi- och miljöteam. Läs mer och ansök här!