bygg5

Goodpoint har vunnit ett nytt avrop för Trafikverket

Publicerad den 2018-01-16

Uppdraget för Trafikverket omfattar arbete inom kvalitetsmiljömålet Giftfri miljö och implementering av myndighetens krav för farliga ämnen i material och varor.

Bild: Trafikverket/Göran Fält

Arbetet innebär bland annat att ge miljöstöd vid varuupphandling, följa upp leverantörsuppgifter med revisioner och kemiska analyser, ta fram riskanalyser och ge stöd vid frågor från upphandlare och leverantörer. 

Hans von Stedingk är en av konsulterna från Goodpoint som jobbar i projektet. Han ser fram emot uppdraget och pekar på att det finns det ett stort kunskapsbehov i både privat och offentlig sektor.
– Det ställs allt högre hållbarhetskrav inom hela bygg- och anläggningsbranschen. Därför har också behovet av extern expertis ökat, säger han. 

Tjänsteområdesansvariga Karin Carlqvist menar att avropsvinsten är ett kvitto på Goodpoints ”djupa och breda kompetens” inom området bygg och anläggning.
– Vi har successivt stärkt vår kompetens inom bygg och anläggning genom lyckade rekryteringar. Det börjar nu ge resultat i form av nya uppdrag och nöjda kunder. 

Vad innebär det att Goodpoint har ”djup och bred kompetens” inom området?
– Om du är leverantör kan vi bistå med information om hur du uppfyller olika beställares sociala och miljömässiga krav. Vi kan hjälpa till med att ta fram byggvarudeklarationer, säkerhetsdatablad eller bistå vid utredningsarbeten. Står du på andra sidan, alltså som beställare, och behöver hjälp att välja varor utifrån hållbarhetskrav har vi också en gedigen kunskap och erfarenhet att bidra med. Där kan vi exempelvis genomföra kravformuleringar, produktval, informationsinsamling och revisioner av både sociala aspekter och miljökrav, säger Karin Carlqvist. 

Tillhör du en organisation som berörs av kraven inom bygg- och anläggningsbranschen och vill veta mer om Goodpoints tjänster? Kontakta Karin Carlqvist: karin.carlqvist@goodpoint.se, 08-789 04 37; eller Anna Persson: anna.persson@goodpoint.se, 046-16 03 84.

2020-01-29

Vässa din hållbarhetskompetens med GRI Standards ”Intiutivt och självklart. Men också med dolda fallgropar som vi lärt oss parera.” Så säger de som genomfört Goodpoints certifierade utbildning i hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards. Kursledaren Daniel Granberg tipsar om ett oumbärligt verktyg för alla hållbarhetsintresserade.

2020-01-29

Så parerar du klimatarbetets biverkningar Effektglappet är gapet mellan det vi vet att vi ska göra – och det vi verkligen gör. Och det saboterar ert klimatarbete. Tricket är att skaffa sig koll. På helhetseffekten och på känslorna som styr oss. Det säger Klimatpsykologen Kata Nylén.

2019-12-18

Megatrender och historia när Goodpoint föreläste på Träskyddsdagarna Visste du att växthuseffekten började diskuteras redan på 1930-talet?Eller att miljöopinionen fick en jätteskjuts av Rachel Carsons bok Tyst Vår på 1960-talet? På uppdrag av Träskyddsföreningen gjorde Goodpoint i början av november en historisk odyssé över hållbarhetsområdets historia och megatrender.

2019-11-25

Fem tips för schysstare affärer Vill ni stärka er sociala hållbarhet? Här är tipsen som ger er rivstart i arbetet med mänskliga rättigheter i leverantörskedjan.

2019-10-23

Vi hjälper er på hållbarhetsresan Oavsett var ni befinner er på hållbarhetsresan hjälper vi er att navigera rätt.

2019-06-27

Vi söker nya konsulter Är du en fena på hållbarhetskommunikation, verksamhetsutveckling eller kemifrågor?

2019-04-03

"Perfekt läge att få arbeta med utmanande projekt" Intervju med nyanställda konsulten Malin Hansson Reuter.

2018-04-30

Ja till förbud mot farliga ämnen i kläder och skor Goodpoints konsult var med och drev igenom förslaget som nu röstats igenom av EU:s medlemsländer.

2018-04-29

Kommuner oeniga om konstgräs Hur dåligt är egentligen konstgräs för hälsa och miljö?

2018-04-25

Vi söker nya konsulter Vi behöver förstärkning till vårt duktiga kemi- och miljöteam. Läs mer och ansök här!