bygg5

Goodpoint har vunnit ett nytt avrop för Trafikverket

Publicerad den 2018-01-16

Uppdraget för Trafikverket omfattar arbete inom kvalitetsmiljömålet Giftfri miljö och implementering av myndighetens krav för farliga ämnen i material och varor.

Bild: Trafikverket/Göran Fält

Arbetet innebär bland annat att ge miljöstöd vid varuupphandling, följa upp leverantörsuppgifter med revisioner och kemiska analyser, ta fram riskanalyser och ge stöd vid frågor från upphandlare och leverantörer. 

Hans von Stedingk är en av konsulterna från Goodpoint som jobbar i projektet. Han ser fram emot uppdraget och pekar på att det finns det ett stort kunskapsbehov i både privat och offentlig sektor.
– Det ställs allt högre hållbarhetskrav inom hela bygg- och anläggningsbranschen. Därför har också behovet av extern expertis ökat, säger han. 

Tjänsteområdesansvariga Karin Carlqvist menar att avropsvinsten är ett kvitto på Goodpoints ”djupa och breda kompetens” inom området bygg och anläggning.
– Vi har successivt stärkt vår kompetens inom bygg och anläggning genom lyckade rekryteringar. Det börjar nu ge resultat i form av nya uppdrag och nöjda kunder. 

Vad innebär det att Goodpoint har ”djup och bred kompetens” inom området?
– Om du är leverantör kan vi bistå med information om hur du uppfyller olika beställares sociala och miljömässiga krav. Vi kan hjälpa till med att ta fram byggvarudeklarationer, säkerhetsdatablad eller bistå vid utredningsarbeten. Står du på andra sidan, alltså som beställare, och behöver hjälp att välja varor utifrån hållbarhetskrav har vi också en gedigen kunskap och erfarenhet att bidra med. Där kan vi exempelvis genomföra kravformuleringar, produktval, informationsinsamling och revisioner av både sociala aspekter och miljökrav, säger Karin Carlqvist. 

Tillhör du en organisation som berörs av kraven inom bygg- och anläggningsbranschen och vill veta mer om Goodpoints tjänster? Kontakta Karin Carlqvist: karin.carlqvist@goodpoint.se, 08-789 04 37; eller Anna Persson: anna.persson@goodpoint.se, 046-16 03 84.

2019-10-23

Vi hjälper er på hållbarhetsresan Oavsett var ni befinner er på hållbarhetsresan hjälper vi er att navigera rätt.

2019-06-27

Vi söker nya konsulter Är du en fena på hållbarhetskommunikation, verksamhetsutveckling eller kemifrågor?

2019-04-03

"Perfekt läge att få arbeta med utmanande projekt" Intervju med nyanställda konsulten Malin Hansson Reuter.

2018-04-30

Ja till förbud mot farliga ämnen i kläder och skor Goodpoints konsult var med och drev igenom förslaget som nu röstats igenom av EU:s medlemsländer.

2018-04-29

Kommuner oeniga om konstgräs Hur dåligt är egentligen konstgräs för hälsa och miljö?

2018-04-25

Vi söker nya konsulter Vi behöver förstärkning till vårt duktiga kemi- och miljöteam. Läs mer och ansök här!

2018-04-08

Caroline Rosenberg intervjuad i Miljö & Utveckling Vilka utmaningar och möjligheter kommer med den nya standarden ISO-45001?

2018-01-16

Nytt uppdrag inom bygg och anläggning Goodpoint har vunnit ett nytt avrop för Trafikverket gällande kvalitetsmiljömålet Giftfri miljö.

2017-10-02

Vi kartlägger kemikalier i papper och kartong Regeringen har inlett en stor satsning på kemikalieanalys. Vi utför ett av uppdragen.

2017-09-26

Inspektion av CLP-märkningar i höst Kemikalieinspektionen följer nu upp lagändringen som trädde i kraft den 1 juni.