Alex Martin

Bekant ansikte tillbaka på Goodpoint

Publicerad den 2014-01-20

Goodpoint har anställt en gammal bekant, Alexander Lind af Hageby. Han arbetade mellan åren 2007 och 2010 på Goodpoint och var då involverad i olika klimat- och miljöprojekt. Här följer en kort intervju med Alex.

Berätta lite om dig själv.
- Jag är ett asfaltsbarn med starkt naturintresse. Uppvuxen och nu boende i huvudstaden men som utbildat mig till jägmästare och trivs med blandningen stad/land.  Jag är väldigt nyfiken av mig och är väldigt intresserad av kultur, filosofi, historia och mina medmänniskor.

Vad kan du bidra med på Goodpoint?
- Mitt bidrag kommer vara att vidareutveckla Goodpoints klimatkoncept. Organisationer behöver adekvat hjälp att arbeta med sin klimatpåverkan eftersom det är en avgörande miljöfråga. Min naturvetenskapliga bakgrund inom de areella näringarna kan nog också komma till nytta.

Vilka anser du är de största utmaningarna som Svenska företag står inför inom området Hållbar utveckling?
- Klimatfrågan, kemikalier i produkter samt att följa upp sociala krav i leverantörskedjan är mycket stora utmaningar.

Det ställs mer och mer krav från olika intressenter på svenska företag. Att inte ducka för sitt ansvar är viktigt men samtidigt måste man hitta systematiska arbetssätt för att hantera en diversifierad omvärld.

Jag ser fram emot en spännade tid på Goodpoint, säger Alex.

2020-01-29

Vässa din hållbarhetskompetens med GRI Standards ”Intiutivt och självklart. Men också med dolda fallgropar som vi lärt oss parera.” Så säger de som genomfört Goodpoints certifierade utbildning i hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards. Kursledaren Daniel Granberg tipsar om ett oumbärligt verktyg för alla hållbarhetsintresserade.

2020-01-29

Så parerar du klimatarbetets biverkningar Effektglappet är gapet mellan det vi vet att vi ska göra – och det vi verkligen gör. Och det saboterar ert klimatarbete. Tricket är att skaffa sig koll. På helhetseffekten och på känslorna som styr oss. Det säger Klimatpsykologen Kata Nylén.

2019-12-18

Megatrender och historia när Goodpoint föreläste på Träskyddsdagarna Visste du att växthuseffekten började diskuteras redan på 1930-talet?Eller att miljöopinionen fick en jätteskjuts av Rachel Carsons bok Tyst Vår på 1960-talet? På uppdrag av Träskyddsföreningen gjorde Goodpoint i början av november en historisk odyssé över hållbarhetsområdets historia och megatrender.

2019-11-25

Fem tips för schysstare affärer Vill ni stärka er sociala hållbarhet? Här är tipsen som ger er rivstart i arbetet med mänskliga rättigheter i leverantörskedjan.

2019-10-23

Vi hjälper er på hållbarhetsresan Oavsett var ni befinner er på hållbarhetsresan hjälper vi er att navigera rätt.

2019-06-27

Vi söker nya konsulter Är du en fena på hållbarhetskommunikation, verksamhetsutveckling eller kemifrågor?

2019-04-03

"Perfekt läge att få arbeta med utmanande projekt" Intervju med nyanställda konsulten Malin Hansson Reuter.

2018-04-30

Ja till förbud mot farliga ämnen i kläder och skor Goodpoints konsult var med och drev igenom förslaget som nu röstats igenom av EU:s medlemsländer.

2018-04-29

Kommuner oeniga om konstgräs Hur dåligt är egentligen konstgräs för hälsa och miljö?

2018-04-25

Vi söker nya konsulter Vi behöver förstärkning till vårt duktiga kemi- och miljöteam. Läs mer och ansök här!