Malin_nyhet3

"Perfekt läge att få arbeta med utmanande projekt"

Publicerad den 2019-04-03

Goodpoint välkomnar ännu en duktig medarbetare! Malin Hansson Reuter är nyutexaminerad inom ekosystemteknik och kommer arbeta från vårt kontor i Lund.

Vilken roll har du på Goodpoint?
Jag är juniorkonsult och jobbar med kemi- och miljöfrågor. Hittills har det varit mycket byggvarubedömningar, men jag arbetar även med säkerhetsdatablad och byggvarudeklarationer. Det känns roligt att ha börjat på Goodpoint och jag är nyfiken på de andra verksamhetsområdena också!

Vad gjorde du innan du kom till Goodpoint?
Jag är pinfärsk från skolan, så innan jag kom till Goodpoint pluggade jag ekosystemteknik på Lunds Tekniska Högskola. Det är en väldigt bred utbildning med fokus på miljö och hållbarhet. Mycket kemi, biologi och matte. I min specialisering riktade jag in mig på miljösystemanalys och läste kurser i bland annat avfallshantering, LCA och miljöledningssystem. Jag har även sommarjobbat som laboratorieingenjör på Gryaab i Göteborg och varit studentmedarbetare på Upphandlingsenheten, Malmö Stad. Där satt jag med sammanställningar av kemikalieanalyser för uppföljning av miljökrav.

Vad innebär begreppet hållbar utveckling för dig?
Ett läge i balans där det inte sker någon utarmning av naturresurser, med demokratiska och jämlika samhällen utan fattigdom, men där det också finns utrymme för kreativitet och innovation för att driva utveckling.  

 Vilken är den största utmaningen inom hållbarhetsområdet i dag?
Att det är så komplext med många frågor hopbakade i en enda, och som dessutom ska lösas av så många människor samtidigt. Hur ska samverkan skapas både på lokal, regional och global nivå? Hur ska resurser fördelas rättvist? Hur ska man mäta hållbarhetssatsningar så att effekten optimeras mellan olika sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekter?

Vad ser du fram emot mest som konsult på Goodpoint?
Känns mycket spännande att börja jobba på Goodpoint! Jättetrevliga och kunniga kollegor som jag kan lära mig mycket av. Ser fram emot att få arbeta på ett lite mindre konsultbolag med hållbarhet i sin affärsidé. Tycker det skapar perfekt läge att få arbeta med varierande, roliga och utmanande projekt. Och ser fram emot att äntligen få göra något praktiskt med den kunskap jag fått med mig från skolan.

2019-11-25

Fem tips för schysstare affärer Vill ni stärka er sociala hållbarhet? Här är tipsen som ger er rivstart i arbetet med mänskliga rättigheter i leverantörskedjan.

2019-10-23

Vi hjälper er på hållbarhetsresan Oavsett var ni befinner er på hållbarhetsresan hjälper vi er att navigera rätt.

2019-06-27

Vi söker nya konsulter Är du en fena på hållbarhetskommunikation, verksamhetsutveckling eller kemifrågor?

2019-04-03

"Perfekt läge att få arbeta med utmanande projekt" Intervju med nyanställda konsulten Malin Hansson Reuter.

2018-04-30

Ja till förbud mot farliga ämnen i kläder och skor Goodpoints konsult var med och drev igenom förslaget som nu röstats igenom av EU:s medlemsländer.

2018-04-29

Kommuner oeniga om konstgräs Hur dåligt är egentligen konstgräs för hälsa och miljö?

2018-04-25

Vi söker nya konsulter Vi behöver förstärkning till vårt duktiga kemi- och miljöteam. Läs mer och ansök här!

2018-04-08

Caroline Rosenberg intervjuad i Miljö & Utveckling Vilka utmaningar och möjligheter kommer med den nya standarden ISO-45001?

2018-01-16

Nytt uppdrag inom bygg och anläggning Goodpoint har vunnit ett nytt avrop för Trafikverket gällande kvalitetsmiljömålet Giftfri miljö.

2017-10-02

Vi kartlägger kemikalier i papper och kartong Regeringen har inlett en stor satsning på kemikalieanalys. Vi utför ett av uppdragen.