Sara Forelaser Pa Traskyddsdagarna 2019

Megatrender och historia när Goodpoint föreläste på Träskyddsdagarna

Publicerad den 2019-12-18

Visste du att växthuseffekten började diskuteras redan på 1930-talet?Eller att miljöopinionen fick en jätteskjuts av Rachel Carsons bok Tyst Vår på 1960-talet? På uppdrag av Träskyddsföreningen gjorde Goodpoint i början av november en historisk odyssé över hållbarhetsområdets historia och megatrender.

Temat för årets Träskyddsdagar, 7-8 november, var hållbarhet och beständighet. Med avstamp i Träskyddsföreningens nyss uppstartade hållbarhetsarbete fick Goodpoint det roliga uppdraget att hålla ett par föredrag som överblickade hela den hållbarhetshistoria som berör föreningen.

Ett av de uppskattade passen under dagen var en växelvis dragning om historik inom hållbarhet för Träskyddsföreningen, från 1930-talet till nu. Sara Gorton, seniorkonsult Goodpoint, berättade om miljö- och hållbarhetsutvecklingen från 1930-talet till nu.

 - Det är intressant att notera att miljörörelsen var tidigt ute med flera saker. Larm om växthuseffekten kom exempelvis redan på 1930-talet. Men Parisavtalet skrevs på först 2015, säger Sara Gorton.

Fredrik Westin, VD Svenska Träskyddsföreningen, berättande under passet om framsteg för träskyddet över åren. Och för Träskyddsföreningen som arbetat med hållbarhet i decennier. Behovet av att ha miljömässig kontroll myntades exempelvis redan på 1960-talet när Nordiska Träskyddsrådet bildades.

Fredrik Westin är nöjd med årets Träskyddsdagar, och med samarbetet med Goodpoint.

- Goodpoint gav tryggt och effektivt stöd både före och under Träskyddsdagarna. För oss är det viktigt att ta ett helhetsgrepp om hållbarhetsfrågorna och det finns inte utrymme för att göra fel. Goodpoint är en viktig kugge i Träskyddsföreningens mera långsiktiga hållbarhetsarbete, säger han.

 

2019-12-18

Megatrender och historia när Goodpoint föreläste på Träskyddsdagarna Visste du att växthuseffekten började diskuteras redan på 1930-talet?Eller att miljöopinionen fick en jätteskjuts av Rachel Carsons bok Tyst Vår på 1960-talet? På uppdrag av Träskyddsföreningen gjorde Goodpoint i början av november en historisk odyssé över hållbarhetsområdets historia och megatrender.

2019-11-25

Fem tips för schysstare affärer Vill ni stärka er sociala hållbarhet? Här är tipsen som ger er rivstart i arbetet med mänskliga rättigheter i leverantörskedjan.

2019-10-23

Vi hjälper er på hållbarhetsresan Oavsett var ni befinner er på hållbarhetsresan hjälper vi er att navigera rätt.

2019-06-27

Vi söker nya konsulter Är du en fena på hållbarhetskommunikation, verksamhetsutveckling eller kemifrågor?

2019-04-03

"Perfekt läge att få arbeta med utmanande projekt" Intervju med nyanställda konsulten Malin Hansson Reuter.

2018-04-30

Ja till förbud mot farliga ämnen i kläder och skor Goodpoints konsult var med och drev igenom förslaget som nu röstats igenom av EU:s medlemsländer.

2018-04-29

Kommuner oeniga om konstgräs Hur dåligt är egentligen konstgräs för hälsa och miljö?

2018-04-25

Vi söker nya konsulter Vi behöver förstärkning till vårt duktiga kemi- och miljöteam. Läs mer och ansök här!

2018-04-08

Caroline Rosenberg intervjuad i Miljö & Utveckling Vilka utmaningar och möjligheter kommer med den nya standarden ISO-45001?

2018-01-16

Nytt uppdrag inom bygg och anläggning Goodpoint har vunnit ett nytt avrop för Trafikverket gällande kvalitetsmiljömålet Giftfri miljö.