Vattnar

Goodpoint har länge känt en ökad efterfrågan på konsulttjänster inom hållbarhet

Publicerad den 2016-03-03

Miljöaktuellt har nyligen skrivit om att det går allt bättre för hållbarhetskonsulterna.

Goodpoint har under de senaste åren känt av en ökad efterfrågan av våra tjänster. Såväl befintliga som nya kunder efterfrågar allt mer stöd inom hållbarhetsområdet. Detta i takt med nya lagkrav inom området och att miljö och hållbarhet fått en tydligare koppling till affärsvärde och risker.

Hållbarhetsfrågan har idag blivit en riskfaktor i ett företags affärsverksamhet. Miljöaktuellt intervjuade Goodpoints vd Magnus Boman som berättade:

– Den stora förändringen i ISO-standarden är att man ska arbeta mer med riskhantering på ledningsnivå och då ska man ha koll på bland annat leverantörskedjan och vad produkterna innehåller som företagen säljer, kopplat till kemikaliefrågor. Det finns både en riskdel och en koppling mellan affärsvärde och krav på hållbarhetsarbete, säger Magnus Boman, vd och ägare av Goodpoint, och menar att efterfrågan drivs av att bolagsledningar har frågorna på agendan och att regeringen ställer utökade hållbarhetskrav på statliga bolag och myndigheter.

Vi på Goodpoint har en hektisk vår framför oss nu och fler konsulter kommer att rekryteras under våren, berättar Magnus Boman.

Vill ni komma i kontakt med Goodpoint för att veta mer om våra tjänster, läs mer här.

Vill ni veta mer om hur det är att arbeta på Goodpoint, lär mer här eller kontakta vår vd Magnus Boman på 0708 21 31 29 eller magnus.boman@goodpoint.se

 

Relaterade artiklar

Hur är det att arbeta på Goodpoint

Goodpoint välkomnar två nya konsulter

Våra varierande uppdrag stärker oss

2020-01-29

Vässa din hållbarhetskompetens med GRI Standards ”Intiutivt och självklart. Men också med dolda fallgropar som vi lärt oss parera.” Så säger de som genomfört Goodpoints certifierade utbildning i hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards. Kursledaren Daniel Granberg tipsar om ett oumbärligt verktyg för alla hållbarhetsintresserade.

2020-01-29

Så parerar du klimatarbetets biverkningar Effektglappet är gapet mellan det vi vet att vi ska göra – och det vi verkligen gör. Och det saboterar ert klimatarbete. Tricket är att skaffa sig koll. På helhetseffekten och på känslorna som styr oss. Det säger Klimatpsykologen Kata Nylén.

2019-12-18

Megatrender och historia när Goodpoint föreläste på Träskyddsdagarna Visste du att växthuseffekten började diskuteras redan på 1930-talet?Eller att miljöopinionen fick en jätteskjuts av Rachel Carsons bok Tyst Vår på 1960-talet? På uppdrag av Träskyddsföreningen gjorde Goodpoint i början av november en historisk odyssé över hållbarhetsområdets historia och megatrender.

2019-11-25

Fem tips för schysstare affärer Vill ni stärka er sociala hållbarhet? Här är tipsen som ger er rivstart i arbetet med mänskliga rättigheter i leverantörskedjan.

2019-10-23

Vi hjälper er på hållbarhetsresan Oavsett var ni befinner er på hållbarhetsresan hjälper vi er att navigera rätt.

2019-06-27

Vi söker nya konsulter Är du en fena på hållbarhetskommunikation, verksamhetsutveckling eller kemifrågor?

2019-04-03

"Perfekt läge att få arbeta med utmanande projekt" Intervju med nyanställda konsulten Malin Hansson Reuter.

2018-04-30

Ja till förbud mot farliga ämnen i kläder och skor Goodpoints konsult var med och drev igenom förslaget som nu röstats igenom av EU:s medlemsländer.

2018-04-29

Kommuner oeniga om konstgräs Hur dåligt är egentligen konstgräs för hälsa och miljö?

2018-04-25

Vi söker nya konsulter Vi behöver förstärkning till vårt duktiga kemi- och miljöteam. Läs mer och ansök här!