Levipriset.JPG

Idag delades Levipriset ut

Publicerad den 2015-12-04

Fredag 4 december hölls Sveriges ingenjörers arbetsmiljödag och Levipriset delades ut.

Vår seniora konsult Caroline Rosenberg sitter i priskommittén för Levipriset som i år gick till Anna Williamsson, universitetsdjunkt och doktorand på enheten för Ergonomi vid KTH. Prisutdelare var Arbetsmiljöverkets generaldirektör Erna Zelmin-Ekenhem.  Levipriset delas ut till en person som har bidragit till att arbetsmiljöundervisningen i ingenjörsutbildningarna utvecklas. Levipriset är Sveriges ingenjörers arbetsmiljöpris och är uppkallat efter Lennart Levi, som fanns på plats under dagen. Lennart Levi är med.dr. professor emeritus i psykosocial miljömedicin, särskilt arbetsmedicin vid Karolinska institutet. Blev Sveriges första professor inom detta ämnesområde 1978. Grundade och ledde Karolinskas avdelning för stressforskning - en av världens ledande.
 
Caroline Rosenberg har lång erfarenhet av arbetsmiljöarbete i en organisation och berättar att det var en mycket intressant dag som bjöd på föreläsningar av Joe Pimenoff från finska nanoföretaget Beneq och Mats Bohgard, professor i arbetsmiljöteknik vid LTU.

2019-11-25

Fem tips för schysstare affärer Vill ni stärka er sociala hållbarhet? Här är tipsen som ger er rivstart i arbetet med mänskliga rättigheter i leverantörskedjan.

2019-10-23

Vi hjälper er på hållbarhetsresan Oavsett var ni befinner er på hållbarhetsresan hjälper vi er att navigera rätt.

2019-06-27

Vi söker nya konsulter Är du en fena på hållbarhetskommunikation, verksamhetsutveckling eller kemifrågor?

2019-04-03

"Perfekt läge att få arbeta med utmanande projekt" Intervju med nyanställda konsulten Malin Hansson Reuter.

2018-04-30

Ja till förbud mot farliga ämnen i kläder och skor Goodpoints konsult var med och drev igenom förslaget som nu röstats igenom av EU:s medlemsländer.

2018-04-29

Kommuner oeniga om konstgräs Hur dåligt är egentligen konstgräs för hälsa och miljö?

2018-04-25

Vi söker nya konsulter Vi behöver förstärkning till vårt duktiga kemi- och miljöteam. Läs mer och ansök här!

2018-04-08

Caroline Rosenberg intervjuad i Miljö & Utveckling Vilka utmaningar och möjligheter kommer med den nya standarden ISO-45001?

2018-01-16

Nytt uppdrag inom bygg och anläggning Goodpoint har vunnit ett nytt avrop för Trafikverket gällande kvalitetsmiljömålet Giftfri miljö.

2017-10-02

Vi kartlägger kemikalier i papper och kartong Regeringen har inlett en stor satsning på kemikalieanalys. Vi utför ett av uppdragen.