Niklas Kontoret 2

Hur är det att arbeta på Goodpoint

Publicerad den 2016-04-06

Vi får många frågor från både kunder och personer som söker arbete hos oss om hur det är att arbeta på Goodpoint. Kemikonsult Niklas Gonzalez och Seniorkonsult Caroline Rosenberg berättar lite mer om hur det är att arbeta på Goodpoint och vilka kunduppdrag de arbetar med just nu.

Kan ni berätta lite vad ni gör på Goodpoint?
Niklas jobbar inom kemgruppen och hjälper till med allt från efterlevnad av regelverk till substitutionsarbete för företag och myndigheter. Han tar fram kundanpassade utbildningar inom kemikalielagstiftning och miljö och stöttar de seniora konsulterna i olika kundprojekt.

Caroline arbetar inom ledningssystem och med att utveckla hållbarhetsarbetet hos organisationer. Arbetsuppgifterna varierar med kunduppdragen. Ena veckan kanske hon sitter med att införa hållbarhetskrav vid inköp och upphandling hos en kund och andra veckan genomför hon företagsanpassade utbildningar inom miljö, kvalitet och arbetsmiljö för en annan kund.

Kan ni dela med er utav något spännande uppdrag som ni arbetar med just nu?
Niklas: Jag har precis avslutat ett projekt för en stor myndighet i Sverige. Där har vi tagit fram Sveriges ståndpunkter gentemot EU i hur olika EU direktiven ska förändras de nästkommande åren kopplat till avfall. Uppdraget har inneburit intervjuer med företag, myndigheter och andra berörda organisationer vilket behov de ser på en förändrad lagstiftning för en resurseffektiv lagstiftning.

Caroline: Just nu arbetar jag för ett stort kommunalt energibolag som har höga ambitioner inom hållbar utveckling. I vårt uppdrag arbetar jag med hållbara inköp. Tillsammans med en kollega stöttar vi kunden med att utveckla deras hållbara inköp och att utbilda personal inom hållbara inköp och upphandling.


Vi ställer följdfrågan till Caroline varför det är så viktigt att ha koll på hållbarhet relaterat till upphandling för ett kommunalt bolag?
Caroline berättar att det är angeläget att veta hur de politiska ambitionerna inom hållbarhet kan omsättas i praktiken. Det är vidare viktigt att få konkret information hur man kan ställa krav och hur de ställda kraven kan följas upp.

Hur är det att arbeta som konsult?
Både Niklas och Caroline säger samtidigt - Det är jätteroligt.
- Det är alltid något nytt berättar Niklas. Som konsult får du lära dig otroligt mycket inom kemikaliemanagement – allt från substitution till rena lagtekniska frågor som kunderna efterfrågar.
Caroline berättar att hon tycker det är omväxlande. Det är meningsfullt att kunna hjälpa olika organisationer i deras arbete med hållbar utveckling. Vår ambition på Goodpoint är att ligga i framkant och stötta kunderna att vara först med de senaste metoderna och rönen för att kunna stärka sin position på marknaden.
- Det är roligt att hjälpa kunder att få hållbarhet som en naturlig del i sin verksamhet, berättar Caroline.

Och en sista fråga...

Vad tycker du är det bästa med att jobba på Goodpoint?
Niklas: Det är främst de härliga kollegorna och dels de roliga uppdragen som vi får för vi är så bra på det vi gör. De mest utmanande uppdragen är utredningsuppdragen, men det är också de roligaste uppdragen, berättar Niklas.
Caroline instämmer med Niklas att det är dels de fantastiska kollegorna och de trevliga kunderna och dels de meningsfulla och intressanta arbetsuppgifterna som gör att hon älskar att komma till jobbet varje dag.

Är du intresserad utav att arbeta hos oss på Goodpoint?
Skicka ditt CV till info@goodpoint.se eller ring vår vd Magnus Boman på 08 789 04 29 för att veta mer.

Se våra lediga tjänster här!

 

Relaterade artiklar

Ökad efterfrågan på hållbarhetskonsulter

Goodpoint välkomnar två nya konsulter

Våra varierande uppdrag stärker oss

2020-01-29

Vässa din hållbarhetskompetens med GRI Standards ”Intiutivt och självklart. Men också med dolda fallgropar som vi lärt oss parera.” Så säger de som genomfört Goodpoints certifierade utbildning i hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards. Kursledaren Daniel Granberg tipsar om ett oumbärligt verktyg för alla hållbarhetsintresserade.

2020-01-29

Så parerar du klimatarbetets biverkningar Effektglappet är gapet mellan det vi vet att vi ska göra – och det vi verkligen gör. Och det saboterar ert klimatarbete. Tricket är att skaffa sig koll. På helhetseffekten och på känslorna som styr oss. Det säger Klimatpsykologen Kata Nylén.

2019-12-18

Megatrender och historia när Goodpoint föreläste på Träskyddsdagarna Visste du att växthuseffekten började diskuteras redan på 1930-talet?Eller att miljöopinionen fick en jätteskjuts av Rachel Carsons bok Tyst Vår på 1960-talet? På uppdrag av Träskyddsföreningen gjorde Goodpoint i början av november en historisk odyssé över hållbarhetsområdets historia och megatrender.

2019-11-25

Fem tips för schysstare affärer Vill ni stärka er sociala hållbarhet? Här är tipsen som ger er rivstart i arbetet med mänskliga rättigheter i leverantörskedjan.

2019-10-23

Vi hjälper er på hållbarhetsresan Oavsett var ni befinner er på hållbarhetsresan hjälper vi er att navigera rätt.

2019-06-27

Vi söker nya konsulter Är du en fena på hållbarhetskommunikation, verksamhetsutveckling eller kemifrågor?

2019-04-03

"Perfekt läge att få arbeta med utmanande projekt" Intervju med nyanställda konsulten Malin Hansson Reuter.

2018-04-30

Ja till förbud mot farliga ämnen i kläder och skor Goodpoints konsult var med och drev igenom förslaget som nu röstats igenom av EU:s medlemsländer.

2018-04-29

Kommuner oeniga om konstgräs Hur dåligt är egentligen konstgräs för hälsa och miljö?

2018-04-25

Vi söker nya konsulter Vi behöver förstärkning till vårt duktiga kemi- och miljöteam. Läs mer och ansök här!