DSCN1092

Michael Treschow gästade Goodpoint

Publicerad den 2014-03-31

VI hade nöjet att få besök av ordföranden i Unilever, legendaren i svenskt näringsliv, med stort intresse för hållbar affärsutveckling. Michael besökte Goodpoint på seminariet "Hållbarhet som ledstjärna" och berättade om sin syn på hållbarhet.

Han berättade om Unilevers hållbarhetsarbete och om utmaningar och möjligheter som företaget upplever i egenskap av ett globalt storföretag.

Seminariebesökarna kom från företag och organisationer i vårt nätverk.

I de efterföljande gruppdiskussionerna fick deltagarna reflektera över sina egna verksamheter och utmaningar. Det gavs även tillfälle att fråga Michael om goda råd kring att utveckla sitt hållbarhetsarbete och anta de utmaningar som de flesta företag står inför.

Det uppskattade seminariet avslutades med mingel och fortsatta diskussioner.

DSCN1117

DSCN1070

DSCN1085

 

2020-01-29

Vässa din hållbarhetskompetens med GRI Standards ”Intiutivt och självklart. Men också med dolda fallgropar som vi lärt oss parera.” Så säger de som genomfört Goodpoints certifierade utbildning i hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards. Kursledaren Daniel Granberg tipsar om ett oumbärligt verktyg för alla hållbarhetsintresserade.

2020-01-29

Så parerar du klimatarbetets biverkningar Effektglappet är gapet mellan det vi vet att vi ska göra – och det vi verkligen gör. Och det saboterar ert klimatarbete. Tricket är att skaffa sig koll. På helhetseffekten och på känslorna som styr oss. Det säger Klimatpsykologen Kata Nylén.

2019-12-18

Megatrender och historia när Goodpoint föreläste på Träskyddsdagarna Visste du att växthuseffekten började diskuteras redan på 1930-talet?Eller att miljöopinionen fick en jätteskjuts av Rachel Carsons bok Tyst Vår på 1960-talet? På uppdrag av Träskyddsföreningen gjorde Goodpoint i början av november en historisk odyssé över hållbarhetsområdets historia och megatrender.

2019-11-25

Fem tips för schysstare affärer Vill ni stärka er sociala hållbarhet? Här är tipsen som ger er rivstart i arbetet med mänskliga rättigheter i leverantörskedjan.

2019-10-23

Vi hjälper er på hållbarhetsresan Oavsett var ni befinner er på hållbarhetsresan hjälper vi er att navigera rätt.

2019-06-27

Vi söker nya konsulter Är du en fena på hållbarhetskommunikation, verksamhetsutveckling eller kemifrågor?

2019-04-03

"Perfekt läge att få arbeta med utmanande projekt" Intervju med nyanställda konsulten Malin Hansson Reuter.

2018-04-30

Ja till förbud mot farliga ämnen i kläder och skor Goodpoints konsult var med och drev igenom förslaget som nu röstats igenom av EU:s medlemsländer.

2018-04-29

Kommuner oeniga om konstgräs Hur dåligt är egentligen konstgräs för hälsa och miljö?

2018-04-25

Vi söker nya konsulter Vi behöver förstärkning till vårt duktiga kemi- och miljöteam. Läs mer och ansök här!