Miljö kemidagarna.jpg

Samhällets kemikalieanvändning diskuterades under Miljö- och kemidagarna

Publicerad den 2015-04-28

Miljö- och kemidagarna ägde rum den 21 och 22 april i Göteborg. På konferensen deltog forskare, myndigheter och representanter från näringslivet - som diskuterade hur kemikalier påverkar människor och miljö.

Goodpoint deltog som utställare på konferensen som i år hölls på Clarion Hotel Post i Göteborg. Ethel Forsberg, Kemikalieinspektionens f.d. Generaldirektör inledde konferensen med att tala om hur plast påverkar vår vardag och vår miljö.

Som många kanske redan känner till så har det kommit nya regler om kemiska arbetsmiljörisker, något som Marie Cardfelt från Arbetsmiljöverket berättade om. De nya reglerna innebär bl.a. anpassning till nya märkningssystemet för kemiska produkter (CLP) och krav ställs nu på att företag måste gå igenom sin verksamhet för att följa de nya kraven. Den första konferensdagen avslutades med mingel och middag på kvällen.

Under dag två var stod professor Ulf Ellerviks föredrag om ”Ond kemi” ut som extra intressant. Föredraget ”Ond kemi” synliggjorde  hur kemi kan användas för både positiva och negativa syften.  Catherine Nasser från Intersport höll ett intressant föredrag om hållbarhet och träningsprodukter. Detta uppskattades speciellt av Goodpoints konsulter som älskar att träna. På bilden ovan ser ni två av Goodpoints konsulter Jannike Ludvigsson och Karin Carlqvist som flitigt diskutera aktuella kemikaliefrågor med deltagare från konferensen.

Sammanfattningsvis blev det en mycket lyckad konferens där Goodpoint fick möjlighet att visa upp sin samlade spetskompetens inom kemi & miljö.

2020-01-29

Vässa din hållbarhetskompetens med GRI Standards ”Intiutivt och självklart. Men också med dolda fallgropar som vi lärt oss parera.” Så säger de som genomfört Goodpoints certifierade utbildning i hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards. Kursledaren Daniel Granberg tipsar om ett oumbärligt verktyg för alla hållbarhetsintresserade.

2020-01-29

Så parerar du klimatarbetets biverkningar Effektglappet är gapet mellan det vi vet att vi ska göra – och det vi verkligen gör. Och det saboterar ert klimatarbete. Tricket är att skaffa sig koll. På helhetseffekten och på känslorna som styr oss. Det säger Klimatpsykologen Kata Nylén.

2019-12-18

Megatrender och historia när Goodpoint föreläste på Träskyddsdagarna Visste du att växthuseffekten började diskuteras redan på 1930-talet?Eller att miljöopinionen fick en jätteskjuts av Rachel Carsons bok Tyst Vår på 1960-talet? På uppdrag av Träskyddsföreningen gjorde Goodpoint i början av november en historisk odyssé över hållbarhetsområdets historia och megatrender.

2019-11-25

Fem tips för schysstare affärer Vill ni stärka er sociala hållbarhet? Här är tipsen som ger er rivstart i arbetet med mänskliga rättigheter i leverantörskedjan.

2019-10-23

Vi hjälper er på hållbarhetsresan Oavsett var ni befinner er på hållbarhetsresan hjälper vi er att navigera rätt.

2019-06-27

Vi söker nya konsulter Är du en fena på hållbarhetskommunikation, verksamhetsutveckling eller kemifrågor?

2019-04-03

"Perfekt läge att få arbeta med utmanande projekt" Intervju med nyanställda konsulten Malin Hansson Reuter.

2018-04-30

Ja till förbud mot farliga ämnen i kläder och skor Goodpoints konsult var med och drev igenom förslaget som nu röstats igenom av EU:s medlemsländer.

2018-04-29

Kommuner oeniga om konstgräs Hur dåligt är egentligen konstgräs för hälsa och miljö?

2018-04-25

Vi söker nya konsulter Vi behöver förstärkning till vårt duktiga kemi- och miljöteam. Läs mer och ansök här!