Iso 9001 Bengt

Goodpoint medverkar i Dagens Industris tematidning "Certifiering och Kvalitetssäkring"

Publicerad den 2015-09-01

Goodpoints seniorkonsult Bengt Fransson intervjuades i Dagens Industris tematidning, "Certifiering och Kvalitetssäkring", den 31 augusti. Bengt har mångårig erfarenhet av certifierings- och kvalitetsarbete och berättar i DI om hur certifierade ledningssystem kan leda till stora effektiviseringar i organisationer.

I september utkommer nya ISO 9001 och 14001 för kvalitet- och miljöledning, som enligt Bengt fokuserar mer på det strategiska arbetet inom en organisation, i jämförelse med de nu befintliga standarderna.

Bengts råd till organisationer som saknar erfarenhet inom certifiering och ledningssystem, och har en certifieringsprocess framför sig, är att söka hjälp externt, eftersom detta i slutändan sparar både tid och pengar. Han poängterar även att verksamheten behöver avsätta tillräckliga resurser för att genomdriva en lyckad certifieringsprocess, samt att ledningens deltagande och engagemang i certifieringsprocessen är avgörande.

2020-01-29

Vässa din hållbarhetskompetens med GRI Standards ”Intiutivt och självklart. Men också med dolda fallgropar som vi lärt oss parera.” Så säger de som genomfört Goodpoints certifierade utbildning i hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards. Kursledaren Daniel Granberg tipsar om ett oumbärligt verktyg för alla hållbarhetsintresserade.

2020-01-29

Så parerar du klimatarbetets biverkningar Effektglappet är gapet mellan det vi vet att vi ska göra – och det vi verkligen gör. Och det saboterar ert klimatarbete. Tricket är att skaffa sig koll. På helhetseffekten och på känslorna som styr oss. Det säger Klimatpsykologen Kata Nylén.

2019-12-18

Megatrender och historia när Goodpoint föreläste på Träskyddsdagarna Visste du att växthuseffekten började diskuteras redan på 1930-talet?Eller att miljöopinionen fick en jätteskjuts av Rachel Carsons bok Tyst Vår på 1960-talet? På uppdrag av Träskyddsföreningen gjorde Goodpoint i början av november en historisk odyssé över hållbarhetsområdets historia och megatrender.

2019-11-25

Fem tips för schysstare affärer Vill ni stärka er sociala hållbarhet? Här är tipsen som ger er rivstart i arbetet med mänskliga rättigheter i leverantörskedjan.

2019-10-23

Vi hjälper er på hållbarhetsresan Oavsett var ni befinner er på hållbarhetsresan hjälper vi er att navigera rätt.

2019-06-27

Vi söker nya konsulter Är du en fena på hållbarhetskommunikation, verksamhetsutveckling eller kemifrågor?

2019-04-03

"Perfekt läge att få arbeta med utmanande projekt" Intervju med nyanställda konsulten Malin Hansson Reuter.

2018-04-30

Ja till förbud mot farliga ämnen i kläder och skor Goodpoints konsult var med och drev igenom förslaget som nu röstats igenom av EU:s medlemsländer.

2018-04-29

Kommuner oeniga om konstgräs Hur dåligt är egentligen konstgräs för hälsa och miljö?

2018-04-25

Vi söker nya konsulter Vi behöver förstärkning till vårt duktiga kemi- och miljöteam. Läs mer och ansök här!