SP Processum

Goodpoint hjälper skogsindustrin hitta de gröna mervärdena

Publicerad den 2015-04-15

I samband med årsmöte och bolagsstämma för SP Processum hölls en workshop på temat ”Gröna mervärden och affärsutveckling” under ledning av Love Lönnroth från Goodpoint.

SP Processum leder ett innovationskluster inom skogsindustrin med aktörer från industrin, forskning och offentliga organisationer. Den 24 mars gick startskottet för ett spännande affärsutvecklingsprogram som SP Processum startat för att definiera gröna mervärden som kan öka branschens konkurrenskraft. Jonas Joelsson från SP Processum ledde programmet tillsammans med Goodpoints seniorkonsult Love Lönnroth.

Den efterföljande workshopen var den första av fyra som ingår i projektet ”Affärsutveckling för gröna mervärden” och inleddes med en presentation av Love Lönnroth och följdes av en frågestund där frågor ställdes till en panel. Några slutsatser som kom ut av dessa pass var; En förutsättning för att lyckas är värderingsdrivna medarbetare och kunder, att resurseffektiviteten måste öka och att hållbara innovatörer är vinnare.

Mer information finner ni här
http://www.processum.se/sv/spprocessum/media/nyhetsarkivet/1357-arsmoete-och-bolagsstaemma-sp-processum

 

2020-01-29

Vässa din hållbarhetskompetens med GRI Standards ”Intiutivt och självklart. Men också med dolda fallgropar som vi lärt oss parera.” Så säger de som genomfört Goodpoints certifierade utbildning i hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards. Kursledaren Daniel Granberg tipsar om ett oumbärligt verktyg för alla hållbarhetsintresserade.

2020-01-29

Så parerar du klimatarbetets biverkningar Effektglappet är gapet mellan det vi vet att vi ska göra – och det vi verkligen gör. Och det saboterar ert klimatarbete. Tricket är att skaffa sig koll. På helhetseffekten och på känslorna som styr oss. Det säger Klimatpsykologen Kata Nylén.

2019-12-18

Megatrender och historia när Goodpoint föreläste på Träskyddsdagarna Visste du att växthuseffekten började diskuteras redan på 1930-talet?Eller att miljöopinionen fick en jätteskjuts av Rachel Carsons bok Tyst Vår på 1960-talet? På uppdrag av Träskyddsföreningen gjorde Goodpoint i början av november en historisk odyssé över hållbarhetsområdets historia och megatrender.

2019-11-25

Fem tips för schysstare affärer Vill ni stärka er sociala hållbarhet? Här är tipsen som ger er rivstart i arbetet med mänskliga rättigheter i leverantörskedjan.

2019-10-23

Vi hjälper er på hållbarhetsresan Oavsett var ni befinner er på hållbarhetsresan hjälper vi er att navigera rätt.

2019-06-27

Vi söker nya konsulter Är du en fena på hållbarhetskommunikation, verksamhetsutveckling eller kemifrågor?

2019-04-03

"Perfekt läge att få arbeta med utmanande projekt" Intervju med nyanställda konsulten Malin Hansson Reuter.

2018-04-30

Ja till förbud mot farliga ämnen i kläder och skor Goodpoints konsult var med och drev igenom förslaget som nu röstats igenom av EU:s medlemsländer.

2018-04-29

Kommuner oeniga om konstgräs Hur dåligt är egentligen konstgräs för hälsa och miljö?

2018-04-25

Vi söker nya konsulter Vi behöver förstärkning till vårt duktiga kemi- och miljöteam. Läs mer och ansök här!