Manniskor

Goodpoint har rekryterat en kemispecialist

Publicerad den 2015-03-13

Goodpoint har anställt Karin Carlqvist som konsult inom kemi och miljö.

Karin har flera års erfarenhet av arbete med nationell och europeisk kemikalielagstiftning, t.ex. Reach, RoHS, CLP, samt arbetat med kemikaliemanagement och substitution av kemiska produkter. Karin har hjälpt kunder inom ett flertal sektorer, inklusive byggvaru-, förpackning-, livsmedel- samt medicintekniksektorn att följa lagar och kundkrav. Karin har ett särskilt intresse för materialåtervinning/återanvändning och kemikaliers samhällspåverkan.

Goodpoint ser en ökad efterfrågan på kemikalieexpertis från våra kunder och Karin har en unik kompetens som kommer att bredda Goodpoints förmåga att leverera tjänster inom kemi och miljö.

Karin har en civilingenjörsexamen inom kemiteknik från Lunds tekniska högskola (LTH) samt en doktorsexamen i biokemi från London University College (UCL) i biokemi. Karin kommer närmast från WSP.

Vi välkomnar Karin till vårt starka konsultteam!

 

 

2020-01-29

Vässa din hållbarhetskompetens med GRI Standards ”Intiutivt och självklart. Men också med dolda fallgropar som vi lärt oss parera.” Så säger de som genomfört Goodpoints certifierade utbildning i hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards. Kursledaren Daniel Granberg tipsar om ett oumbärligt verktyg för alla hållbarhetsintresserade.

2020-01-29

Så parerar du klimatarbetets biverkningar Effektglappet är gapet mellan det vi vet att vi ska göra – och det vi verkligen gör. Och det saboterar ert klimatarbete. Tricket är att skaffa sig koll. På helhetseffekten och på känslorna som styr oss. Det säger Klimatpsykologen Kata Nylén.

2019-12-18

Megatrender och historia när Goodpoint föreläste på Träskyddsdagarna Visste du att växthuseffekten började diskuteras redan på 1930-talet?Eller att miljöopinionen fick en jätteskjuts av Rachel Carsons bok Tyst Vår på 1960-talet? På uppdrag av Träskyddsföreningen gjorde Goodpoint i början av november en historisk odyssé över hållbarhetsområdets historia och megatrender.

2019-11-25

Fem tips för schysstare affärer Vill ni stärka er sociala hållbarhet? Här är tipsen som ger er rivstart i arbetet med mänskliga rättigheter i leverantörskedjan.

2019-10-23

Vi hjälper er på hållbarhetsresan Oavsett var ni befinner er på hållbarhetsresan hjälper vi er att navigera rätt.

2019-06-27

Vi söker nya konsulter Är du en fena på hållbarhetskommunikation, verksamhetsutveckling eller kemifrågor?

2019-04-03

"Perfekt läge att få arbeta med utmanande projekt" Intervju med nyanställda konsulten Malin Hansson Reuter.

2018-04-30

Ja till förbud mot farliga ämnen i kläder och skor Goodpoints konsult var med och drev igenom förslaget som nu röstats igenom av EU:s medlemsländer.

2018-04-29

Kommuner oeniga om konstgräs Hur dåligt är egentligen konstgräs för hälsa och miljö?

2018-04-25

Vi söker nya konsulter Vi behöver förstärkning till vårt duktiga kemi- och miljöteam. Läs mer och ansök här!