Manniskor

Goodpoint har rekryterat en kemispecialist

Publicerad den 2015-03-13

Goodpoint har anställt Karin Carlqvist som konsult inom kemi och miljö.

Karin har flera års erfarenhet av arbete med nationell och europeisk kemikalielagstiftning, t.ex. Reach, RoHS, CLP, samt arbetat med kemikaliemanagement och substitution av kemiska produkter. Karin har hjälpt kunder inom ett flertal sektorer, inklusive byggvaru-, förpackning-, livsmedel- samt medicintekniksektorn att följa lagar och kundkrav. Karin har ett särskilt intresse för materialåtervinning/återanvändning och kemikaliers samhällspåverkan.

Goodpoint ser en ökad efterfrågan på kemikalieexpertis från våra kunder och Karin har en unik kompetens som kommer att bredda Goodpoints förmåga att leverera tjänster inom kemi och miljö.

Karin har en civilingenjörsexamen inom kemiteknik från Lunds tekniska högskola (LTH) samt en doktorsexamen i biokemi från London University College (UCL) i biokemi. Karin kommer närmast från WSP.

Vi välkomnar Karin till vårt starka konsultteam!

 

 

2018-06-11

Kommuner oeniga om konstgräs Hur dåligt är egentligen konstgräs för hälsa och miljö?

2018-04-30

Ja till förbud mot farliga ämnen i kläder och skor Goodpoints konsult var med och drev igenom förslaget som nu röstats igenom av EU:s medlemsländer.

2018-04-25

Vi söker nya konsulter Vi behöver förstärkning till vårt duktiga kemi- och miljöteam. Läs mer och ansök här!

2018-04-08

Caroline Rosenberg intervjuad i Miljö & Utveckling Vilka utmaningar och möjligheter kommer med den nya standarden ISO-45001?

2018-01-16

Nytt uppdrag inom bygg och anläggning Goodpoint har vunnit ett nytt avrop för Trafikverket gällande kvalitetsmiljömålet Giftfri miljö.

2017-10-02

Vi kartlägger kemikalier i papper och kartong Regeringen har inlett en stor satsning på kemikalieanalys. Vi utför ett av uppdragen.

2017-09-26

Inspektion av CLP-märkningar i höst Kemikalieinspektionen följer nu upp lagändringen som trädde i kraft den 1 juni.

2017-06-21

"Hållbarhet är en kvalitetsstämpel" Vi tog en pratstund med vår kund Emma Unevik, VD för Stockholms Städsystem.

2017-06-20

Medarbetarintervju: Helén Klint En av våra nyanställda konsulter berättar om sin arbetsroll och hur hon ser på hållbarhet.

2017-06-13

Nya CLP-märkningen nu obligatorisk Alla kemiska produkter på marknaden omfattas av de nya kraven.