Nya ISO

Goodpoint är nu certifierade enligt nya ISO 14001 och ISO 9001

Publicerad den 2015-12-17

Vi har den glädjande nyheten att meddela att Goodpoint nu är ett av de första svenska företagen att certifiera sig enligt nya ISO 14001 och ISO 9001.

Goodpoint blir ett av de första svenska företagen att certifiera sig enligt de nya ISO 14001- och 9001-standarderna. Många experter har konstaterat att de nya standarderna som publicerades under hösten innehåller gråzoner där certifieringsorgan och revisorer kommer att göra olika tolkningar. En diskussion har förts om det är lättare att certifiera sig enligt de nya standarderna tidigt, eller om det lönar sig att vänta tills revisorerna skaffat sig praxis. Organisationer har tre år på sig att gå över till de nya ISO 14001 och ISO 9001.

– Jag tror att det beror på vilka revisorer man får, hur de tolkar standarderna och hur erfarna de är. Våra egna revisorer är väldigt pålästa och vi har haft två konsulter med i ISO:s standardiseringskommittéer. Vi var därför oroliga att vi skulle ha mer kompetens än vår revisor, men nu är vi väldigt nöjda och vi konstaterar att vi hade en väldigt kunnig revisor, säger Goodpoints VD Magnus Boman.

Magnus Boman ser positivt på övergången till de nya standarderna som enligt honom har ett mycket större fokus på risker och är bättre kopplat till företagets processer.
— Som vd kan jag också konstatera att de nya standarderna är bättre kopplade till ledningsgruppens och styrelsens arbete och diskussioner.

2020-01-29

Vässa din hållbarhetskompetens med GRI Standards ”Intiutivt och självklart. Men också med dolda fallgropar som vi lärt oss parera.” Så säger de som genomfört Goodpoints certifierade utbildning i hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards. Kursledaren Daniel Granberg tipsar om ett oumbärligt verktyg för alla hållbarhetsintresserade.

2020-01-29

Så parerar du klimatarbetets biverkningar Effektglappet är gapet mellan det vi vet att vi ska göra – och det vi verkligen gör. Och det saboterar ert klimatarbete. Tricket är att skaffa sig koll. På helhetseffekten och på känslorna som styr oss. Det säger Klimatpsykologen Kata Nylén.

2019-12-18

Megatrender och historia när Goodpoint föreläste på Träskyddsdagarna Visste du att växthuseffekten började diskuteras redan på 1930-talet?Eller att miljöopinionen fick en jätteskjuts av Rachel Carsons bok Tyst Vår på 1960-talet? På uppdrag av Träskyddsföreningen gjorde Goodpoint i början av november en historisk odyssé över hållbarhetsområdets historia och megatrender.

2019-11-25

Fem tips för schysstare affärer Vill ni stärka er sociala hållbarhet? Här är tipsen som ger er rivstart i arbetet med mänskliga rättigheter i leverantörskedjan.

2019-10-23

Vi hjälper er på hållbarhetsresan Oavsett var ni befinner er på hållbarhetsresan hjälper vi er att navigera rätt.

2019-06-27

Vi söker nya konsulter Är du en fena på hållbarhetskommunikation, verksamhetsutveckling eller kemifrågor?

2019-04-03

"Perfekt läge att få arbeta med utmanande projekt" Intervju med nyanställda konsulten Malin Hansson Reuter.

2018-04-30

Ja till förbud mot farliga ämnen i kläder och skor Goodpoints konsult var med och drev igenom förslaget som nu röstats igenom av EU:s medlemsländer.

2018-04-29

Kommuner oeniga om konstgräs Hur dåligt är egentligen konstgräs för hälsa och miljö?

2018-04-25

Vi söker nya konsulter Vi behöver förstärkning till vårt duktiga kemi- och miljöteam. Läs mer och ansök här!