Colluseum

Goodpoint arbetar för hållbart byggande

Publicerad den 2013-03-11

Inom byggbranschen finns flera olika frivilliga initiativ, t.ex. BASTA, Byggvarubedömningen och SundaHus, som syftar till att uppnå ett giftfritt och hållbart byggande. Som ett led i detta ställs det allt mer omfattande krav på att leverantörer av byggprodukter ska kunna redovisa det kemiska innehållet i sina produkter.Goodpoint erbjuder bred och djup kompetens och effektiva verktyg för hållbar utveckling.

Goodpoint erbjuder flera tjänster för att underlätta för leverantörer att registrera sina produkter i de vanligaste systemen för bedömning av byggprodukter. Vid BASTA-registreringar kan Goodpoint bistå med att ta fram relevant underlag och kontrollera om produkterna uppfyller kraven för att få registreras i BASTA.

Våra konsulter har även stor erfarenhet av att arbeta med bedömningar av byggprodukter i Byggvarubedömningen och vi kan ta över hela ansvaret för att fylla i och uppdatera byggvarudeklarationer åt våra kunder. Vid bedömning av byggprodukter i SundaHus och Byggvarubedömningen finns det krav på att kunna redovisa en korrekt ifylld byggvarudeklaration. För kemiska produkter är det även krav på att det ska finnas säkerhetsdatablad, vilket Goodpoint kan hjälpa till med att ta fram.

2019-10-23

Vi hjälper er på hållbarhetsresan Oavsett var ni befinner er på hållbarhetsresan hjälper vi er att navigera rätt.

2019-06-27

Vi söker nya konsulter Är du en fena på hållbarhetskommunikation, verksamhetsutveckling eller kemifrågor?

2019-04-03

"Perfekt läge att få arbeta med utmanande projekt" Intervju med nyanställda konsulten Malin Hansson Reuter.

2018-04-30

Ja till förbud mot farliga ämnen i kläder och skor Goodpoints konsult var med och drev igenom förslaget som nu röstats igenom av EU:s medlemsländer.

2018-04-29

Kommuner oeniga om konstgräs Hur dåligt är egentligen konstgräs för hälsa och miljö?

2018-04-25

Vi söker nya konsulter Vi behöver förstärkning till vårt duktiga kemi- och miljöteam. Läs mer och ansök här!

2018-04-08

Caroline Rosenberg intervjuad i Miljö & Utveckling Vilka utmaningar och möjligheter kommer med den nya standarden ISO-45001?

2018-01-16

Nytt uppdrag inom bygg och anläggning Goodpoint har vunnit ett nytt avrop för Trafikverket gällande kvalitetsmiljömålet Giftfri miljö.

2017-10-02

Vi kartlägger kemikalier i papper och kartong Regeringen har inlett en stor satsning på kemikalieanalys. Vi utför ett av uppdragen.

2017-09-26

Inspektion av CLP-märkningar i höst Kemikalieinspektionen följer nu upp lagändringen som trädde i kraft den 1 juni.