P1070780 2

Riskspecialist Christian Lannerberth börjar att arbeta på Goodpoint

Publicerad den 2015-05-29

Goodpoint har anställt Christian Lannerberth som är specialiserad inom strategi och systematisk riskhantering.

Christian kommer att börja arbeta som konsult inom hållbar utveckling med fokus på strategi och verksamhetsutveckling. Han är expert på systematisk riskhantering och har stor erfarenhet av att hjälpa organisationer att tillvarata sina möjligheter och minimera sina risker i enlighet med ISO 31 000.

Christian har tidigare bistått företag och myndigheter med strategisk rådgivning, process- och metodutveckling samt implementering och utbildning inom riskhantering kopplat till hållbarhetsfrågor. Christian har erfarenhet av att facilitera partnerskap mellan olika aktörer för att främja hållbar utveckling, tar fram värdekedjeanalyser och genomförande av riskbedömningar.

Christian är utbildad civilekonom och statsvetare med bred erfarenhet av privat och offentlig sektor, såväl i Sverige som internationellt. Närmast kommer han från svenska ambassaden i Dhaka där han för Sidas räkning arbetat med att öka privatsektorns ansvarstagande för en ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling i Bangladesh.

Vi ser framemot att Christian ska börja arbeta hos oss den 1 juni!

2020-01-29

Vässa din hållbarhetskompetens med GRI Standards ”Intiutivt och självklart. Men också med dolda fallgropar som vi lärt oss parera.” Så säger de som genomfört Goodpoints certifierade utbildning i hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards. Kursledaren Daniel Granberg tipsar om ett oumbärligt verktyg för alla hållbarhetsintresserade.

2020-01-29

Så parerar du klimatarbetets biverkningar Effektglappet är gapet mellan det vi vet att vi ska göra – och det vi verkligen gör. Och det saboterar ert klimatarbete. Tricket är att skaffa sig koll. På helhetseffekten och på känslorna som styr oss. Det säger Klimatpsykologen Kata Nylén.

2019-12-18

Megatrender och historia när Goodpoint föreläste på Träskyddsdagarna Visste du att växthuseffekten började diskuteras redan på 1930-talet?Eller att miljöopinionen fick en jätteskjuts av Rachel Carsons bok Tyst Vår på 1960-talet? På uppdrag av Träskyddsföreningen gjorde Goodpoint i början av november en historisk odyssé över hållbarhetsområdets historia och megatrender.

2019-11-25

Fem tips för schysstare affärer Vill ni stärka er sociala hållbarhet? Här är tipsen som ger er rivstart i arbetet med mänskliga rättigheter i leverantörskedjan.

2019-10-23

Vi hjälper er på hållbarhetsresan Oavsett var ni befinner er på hållbarhetsresan hjälper vi er att navigera rätt.

2019-06-27

Vi söker nya konsulter Är du en fena på hållbarhetskommunikation, verksamhetsutveckling eller kemifrågor?

2019-04-03

"Perfekt läge att få arbeta med utmanande projekt" Intervju med nyanställda konsulten Malin Hansson Reuter.

2018-04-30

Ja till förbud mot farliga ämnen i kläder och skor Goodpoints konsult var med och drev igenom förslaget som nu röstats igenom av EU:s medlemsländer.

2018-04-29

Kommuner oeniga om konstgräs Hur dåligt är egentligen konstgräs för hälsa och miljö?

2018-04-25

Vi söker nya konsulter Vi behöver förstärkning till vårt duktiga kemi- och miljöteam. Läs mer och ansök här!