Fjallren

Årets julklapp är 1001 meter Kungsleden!

Publicerad den 2015-12-16

Goodpoint vill tacka alla våra kunder, medarbetare och samarbetspartners för ett händelserikt och roligt år! Vi vill önska er en riktigt god jul och gott nytt år.

För drygt 10 år sedan definierade Goodpoint AB hållbar utveckling med ”frisk miljö, friska människor och frisk organisation”. Idag är vi ett av Sveriges ledande konsultbolag inom Hållbar utveckling. Årets julklapp till kunder och medarbetare återknyter till dessa idag än mer aktuella värden, eftersom Goodpoint nu sponsrar 1001 meter Kungsleden!

Kungsleden mellan Abisko och Hemavan är en drygt 400 kilometer lång vandringsled i storslagen fjällmiljö – och den vill vi bevara. Därför är Goodpoint nu fadder för 1001 meter av leden, närmare bestämt på den sträcka som går mellan stugorna Singi och Kaitumjaure.  Kungsleden är i kontinuerligt behov av upprustning för att bevara den vackra fjällmiljön och göra det möjligt för människor att besöka fjällvärlden. Intäkterna från Stötta Kungsleden går bland annat till att rusta upp spänger, rastskydd, ledmärkning och stugrenovering på leden.

Ett bidrag till att stötta Kungsleden innebär för Goodpoint att:

- Vi bidrar till en del av Regeringens nationella miljömål – En storslagen fjällmiljö. Därmed bidrar vi till en frisk miljö.
-  Vi lyfter vandring i naturen som ett naturligt sätt att förbättra hälsan och hoppas därmed bidra till friskare människor.
-  Kollegorna på Goodpoint kommer tillsammans bidra till en friskare organisation genom att vandra en del av Kungsleden om vi når våra finansiella mål .

Du kan också hjälpa till att bevara vår storslagna fjällmiljö genom att stötta Kungsleden! Besök Svenska Turistföreningens Hemsida och bli fadder idag.

2020-01-29

Vässa din hållbarhetskompetens med GRI Standards ”Intiutivt och självklart. Men också med dolda fallgropar som vi lärt oss parera.” Så säger de som genomfört Goodpoints certifierade utbildning i hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards. Kursledaren Daniel Granberg tipsar om ett oumbärligt verktyg för alla hållbarhetsintresserade.

2020-01-29

Så parerar du klimatarbetets biverkningar Effektglappet är gapet mellan det vi vet att vi ska göra – och det vi verkligen gör. Och det saboterar ert klimatarbete. Tricket är att skaffa sig koll. På helhetseffekten och på känslorna som styr oss. Det säger Klimatpsykologen Kata Nylén.

2019-12-18

Megatrender och historia när Goodpoint föreläste på Träskyddsdagarna Visste du att växthuseffekten började diskuteras redan på 1930-talet?Eller att miljöopinionen fick en jätteskjuts av Rachel Carsons bok Tyst Vår på 1960-talet? På uppdrag av Träskyddsföreningen gjorde Goodpoint i början av november en historisk odyssé över hållbarhetsområdets historia och megatrender.

2019-11-25

Fem tips för schysstare affärer Vill ni stärka er sociala hållbarhet? Här är tipsen som ger er rivstart i arbetet med mänskliga rättigheter i leverantörskedjan.

2019-10-23

Vi hjälper er på hållbarhetsresan Oavsett var ni befinner er på hållbarhetsresan hjälper vi er att navigera rätt.

2019-06-27

Vi söker nya konsulter Är du en fena på hållbarhetskommunikation, verksamhetsutveckling eller kemifrågor?

2019-04-03

"Perfekt läge att få arbeta med utmanande projekt" Intervju med nyanställda konsulten Malin Hansson Reuter.

2018-04-30

Ja till förbud mot farliga ämnen i kläder och skor Goodpoints konsult var med och drev igenom förslaget som nu röstats igenom av EU:s medlemsländer.

2018-04-29

Kommuner oeniga om konstgräs Hur dåligt är egentligen konstgräs för hälsa och miljö?

2018-04-25

Vi söker nya konsulter Vi behöver förstärkning till vårt duktiga kemi- och miljöteam. Läs mer och ansök här!