GRI-frukost3

Fullsatt frukost med GRI på menyn

Publicerad den 2017-02-20

Goodpoints frukostseminarium "Vad innebär de nya GRI-standarderna?" drog fullt hus förra veckan.

GRI G4 ersätts med GRI Standards under 2018 och många vill veta redan nu vad det får för konsekvenser för organisationens hållbarhetsredovisning. Därför bjöd vi in till ett frukostseminarium där våra GRI-experter Kajsa Rives och Sophie Hemne presenterade nyheterna med standarderna och redde ut skillnaderna mot GRI G4. Något som inte är det lättaste att få grepp om.

Kajsa Rives förklarar en av de mest komplicerade delarna i uppdateringen:
Det är inte bara beteckningarna som ändrar nummer i de nya GRI-standarderna. Flera tidigare aspekter, som nu kallas "Topics", har slagits ihop och några av dessa har flyttat runt mellan kategorierna "Social" och "Economic". Det krävs alltså lite jobb för att få kläm på standarderna, säger hon.

GRI-frukost1
Sophie Hemne och Kajsa Rives.

När det gäller vilken påverkan ens verksamhet har, är det extra viktigt att identifiera vad som egentligen åsyftas i GRI Standards, enligt Kajsa Rives.
I standarderna tydliggörs begreppet "Impact", alltså påverkan. Den påverkan som avses är verksamhetens effekt på samhället, miljön, människor och ekonomin. Det handlar inte om påverkan på organisationen!

Missade du seminariet? Ingen fara, vi arrangerar ett till med samma tema den 11 maj. Anmäl dig här.

PS. Håll även utkik efter vårt första kursdatum som certifierade GRI-utbildare. Nu är det inte långt kvar av certifieringsprocessen!

2020-01-29

Vässa din hållbarhetskompetens med GRI Standards ”Intiutivt och självklart. Men också med dolda fallgropar som vi lärt oss parera.” Så säger de som genomfört Goodpoints certifierade utbildning i hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards. Kursledaren Daniel Granberg tipsar om ett oumbärligt verktyg för alla hållbarhetsintresserade.

2020-01-29

Så parerar du klimatarbetets biverkningar Effektglappet är gapet mellan det vi vet att vi ska göra – och det vi verkligen gör. Och det saboterar ert klimatarbete. Tricket är att skaffa sig koll. På helhetseffekten och på känslorna som styr oss. Det säger Klimatpsykologen Kata Nylén.

2019-12-18

Megatrender och historia när Goodpoint föreläste på Träskyddsdagarna Visste du att växthuseffekten började diskuteras redan på 1930-talet?Eller att miljöopinionen fick en jätteskjuts av Rachel Carsons bok Tyst Vår på 1960-talet? På uppdrag av Träskyddsföreningen gjorde Goodpoint i början av november en historisk odyssé över hållbarhetsområdets historia och megatrender.

2019-11-25

Fem tips för schysstare affärer Vill ni stärka er sociala hållbarhet? Här är tipsen som ger er rivstart i arbetet med mänskliga rättigheter i leverantörskedjan.

2019-10-23

Vi hjälper er på hållbarhetsresan Oavsett var ni befinner er på hållbarhetsresan hjälper vi er att navigera rätt.

2019-06-27

Vi söker nya konsulter Är du en fena på hållbarhetskommunikation, verksamhetsutveckling eller kemifrågor?

2019-04-03

"Perfekt läge att få arbeta med utmanande projekt" Intervju med nyanställda konsulten Malin Hansson Reuter.

2018-04-30

Ja till förbud mot farliga ämnen i kläder och skor Goodpoints konsult var med och drev igenom förslaget som nu röstats igenom av EU:s medlemsländer.

2018-04-29

Kommuner oeniga om konstgräs Hur dåligt är egentligen konstgräs för hälsa och miljö?

2018-04-25

Vi söker nya konsulter Vi behöver förstärkning till vårt duktiga kemi- och miljöteam. Läs mer och ansök här!