Sommar Kopia

En glad sommar och en härlig semester önskar vi på Goodpoint

Publicerad den 2016-06-28

Semestern närmar sig med stormsteg och det är säkert många som redan nu sitter och drömmer om tillvaron på landstället, resan med familjen eller en lat dag i hängmattan med en bra bok. Vi på Goodpoint vill önska alla våra kunder och samarbetspartners en riktigt glad sommar. Här kommer vi med 10 tips för en mer hållbar sommar:

Goodpoints 10 tips för en hållbar sommar:
1. Skogen är ett skafferi: Plocka björnbär, hallon och kantareller. Färska blåbär i morgonmuslin får frukosten att nå oanade höjder.
2. Cykelturista där du är. Du hinner koppla av, uppleva lagom mycket och värna om hälsa och miljö samtidigt.
3. Ta ett härligt morgondopp istället för morgondusch, bästa starten på dagen.
4. Fyll på din egen vattenflaska med kranvatten istället för att köpa mineralvatten.
5. Medan du semestrar i Sverige, nyttja tillfället till återbruk; fynda på loppis istället för att handla nytt.
6. Lyssna på sommarpratarna Gunhild Stordalen (28 juni), Gloria Ray Karlmark (4 juli), Anders Kompass (11 juli) och Paul Sharma (3 augusti) och bli inspirerad.
7. Koppla ner dig under semestern.  Avsluta allt arbete innan och planera vad du skall göra när du kommer tillbaka från semestern. Njut av sommaren och ladda batterierna – Ta hjälp av en av Goodpoints konsulter om ni vill ha ledigt ända in i oktober.
8. Rensa ur allt onödigt ni har i garderoben, vinden eller garaget. Sälj på Blocket eller ge bort – Återbruk.
9. Ta dig tid att lära dig laga en ny vegetarisk maträtt per semestervecka (eller varför inte två?). Får du rutin på att laga mer vegetarisk blir det enklare att slänga ihop en vegetarisk middag i höst när vardagen är tillbaka. Vi vet ju alla att det är bra att vi minskar vår köttkonsumtion, eller hur!?
10. Hjälp någon som behöver hjälp. Kan vara en äldre granne som behöver komma ut på en promenad eller en familj från ett annat land som vill upptäcka vår underbara natur.

Höstens utbildningar och frukostseminarier
Under hösten anordnar Goodpoint löpande utbildningar inom aktuella ämnen kopplat till hållbart företagande. Här kan ni läsa mer om våra utbildningar och frukostseminarier under hösten 2016.

Behöver ni stöd i ert hållbarhetsarbete?
Har ni planer på att börja hållbarhetsredovisa eller gå över till nya ISO 14001:2015 och ISO 9001:2015? Eller har ni kanske ett behov av att kompetensutveckla personal inom miljö och hållbarhet? Vad än ert behov är, tveka inte att höra av er till oss på Goodpoint. Vi erbjuder bred och djup kompetens och effektiva verktyg inom hela området för hållbar utveckling.


Kontakta VD Magnus Boman på 0708-213129 eller magus.boman@goodpoint.se

Magnus B

 

2019-10-23

Vi hjälper er på hållbarhetsresan Oavsett var ni befinner er på hållbarhetsresan hjälper vi er att navigera rätt.

2019-06-27

Vi söker nya konsulter Är du en fena på hållbarhetskommunikation, verksamhetsutveckling eller kemifrågor?

2019-04-03

"Perfekt läge att få arbeta med utmanande projekt" Intervju med nyanställda konsulten Malin Hansson Reuter.

2018-04-30

Ja till förbud mot farliga ämnen i kläder och skor Goodpoints konsult var med och drev igenom förslaget som nu röstats igenom av EU:s medlemsländer.

2018-04-29

Kommuner oeniga om konstgräs Hur dåligt är egentligen konstgräs för hälsa och miljö?

2018-04-25

Vi söker nya konsulter Vi behöver förstärkning till vårt duktiga kemi- och miljöteam. Läs mer och ansök här!

2018-04-08

Caroline Rosenberg intervjuad i Miljö & Utveckling Vilka utmaningar och möjligheter kommer med den nya standarden ISO-45001?

2018-01-16

Nytt uppdrag inom bygg och anläggning Goodpoint har vunnit ett nytt avrop för Trafikverket gällande kvalitetsmiljömålet Giftfri miljö.

2017-10-02

Vi kartlägger kemikalier i papper och kartong Regeringen har inlett en stor satsning på kemikalieanalys. Vi utför ett av uppdragen.

2017-09-26

Inspektion av CLP-märkningar i höst Kemikalieinspektionen följer nu upp lagändringen som trädde i kraft den 1 juni.