Di2014

Goodpoint huvudpartner på Di Hållbarhet 9 april

Publicerad den 2014-04-10

Di Hållbarhet anordnas av Dagens industri och är årets viktigaste strategiska mötesplats för ansvarsfullt företagande och hållbar utveckling.

Bland talarna återfanns bland annat finansmarknadsminister Peter Norman, Susanna Campbell (vd Ratos), Tom Johnstone (CEO SKF), Magdalena Gerger (vd Systembolaget), Marie Ehrling (ordförande Telia Sonera) och Jeffrey D. Sachs (chef för Earth Institute vid Columbia University och expertrådgivare åt FN:s generalsekreterare).

Goodpoint bidrog med expertis i de temaspår som erbjöds; Kajsa Rives och Sara Gripstrand på "Hållbarhetsarbete som försäkring mot Globala risker", Love Lönnroth på "Hållbar innovation som stärker affären" och Magnus Hedenmark på "Cirkulär ekonomi mot framtiden".

Dagen bjöd på intressanta diskussioner och möten. Love Lönnroth från Goodpoint rundade av med en sammanfattning av konferensen och avslutade med orden;
- Ingenting att förlora - vad väntar ni på?


2020-01-29

Vässa din hållbarhetskompetens med GRI Standards ”Intiutivt och självklart. Men också med dolda fallgropar som vi lärt oss parera.” Så säger de som genomfört Goodpoints certifierade utbildning i hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards. Kursledaren Daniel Granberg tipsar om ett oumbärligt verktyg för alla hållbarhetsintresserade.

2020-01-29

Så parerar du klimatarbetets biverkningar Effektglappet är gapet mellan det vi vet att vi ska göra – och det vi verkligen gör. Och det saboterar ert klimatarbete. Tricket är att skaffa sig koll. På helhetseffekten och på känslorna som styr oss. Det säger Klimatpsykologen Kata Nylén.

2019-12-18

Megatrender och historia när Goodpoint föreläste på Träskyddsdagarna Visste du att växthuseffekten började diskuteras redan på 1930-talet?Eller att miljöopinionen fick en jätteskjuts av Rachel Carsons bok Tyst Vår på 1960-talet? På uppdrag av Träskyddsföreningen gjorde Goodpoint i början av november en historisk odyssé över hållbarhetsområdets historia och megatrender.

2019-11-25

Fem tips för schysstare affärer Vill ni stärka er sociala hållbarhet? Här är tipsen som ger er rivstart i arbetet med mänskliga rättigheter i leverantörskedjan.

2019-10-23

Vi hjälper er på hållbarhetsresan Oavsett var ni befinner er på hållbarhetsresan hjälper vi er att navigera rätt.

2019-06-27

Vi söker nya konsulter Är du en fena på hållbarhetskommunikation, verksamhetsutveckling eller kemifrågor?

2019-04-03

"Perfekt läge att få arbeta med utmanande projekt" Intervju med nyanställda konsulten Malin Hansson Reuter.

2018-04-30

Ja till förbud mot farliga ämnen i kläder och skor Goodpoints konsult var med och drev igenom förslaget som nu röstats igenom av EU:s medlemsländer.

2018-04-29

Kommuner oeniga om konstgräs Hur dåligt är egentligen konstgräs för hälsa och miljö?

2018-04-25

Vi söker nya konsulter Vi behöver förstärkning till vårt duktiga kemi- och miljöteam. Läs mer och ansök här!